Tuno salotos su raudonuoju kopūstu ir fetos sūriu

Raudonasis kopūstas tinka į įvairiausias salotas – tuo įsitikinau šią vasarą, nes pirmi metai, kai jo pas mane užderėjo labai gausiai. Šis salotų derinys su žuvimi tikras atradimas! Tunas puikiai dera su fetos sūriu, raudonasis kopūstas duoda taip reikiamo traškumo salotoms! Aš šias salotas gardinau alyvuogių aliejumi ir prieskoniais, toks paprastas padažas joms tiko tobulai. Kviečiu ir jus išbandyti ir atrasti naujus skonius!

  • Porcijos: 2 asmenims

Ingredientai:

  • 1/4 raudonojo kopūsto;
  • 160 g tuno savo sultyse arba aliejuje;
  • 8-10 ridikėlių;
  • dviejų saujų salotų lapų;
  • 1/2 raudonosios paprikos;
  • 10 vyšninių pomidoriukų;
  • 2 didesnių agurkų;
  • alyvuogių aliejaus pagardinimui;
  • druskos ir juodujų pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Smulkiai supjaustykite raudonajį kopūstą, prieš dedami jį į lekštę rankomis smarkiai jį pamaigykite, kad suminkštėtų.
  2. Supjaustykite likusias daržoves kaip mėgstate, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Ant viršaus sudėkite tuną ir smulkintą fetos sūrį. Skanaus! 💚

O kur jūs naudojate raudonajį kopūstą? Gal esate atradę skanių derinių su juo? 🙂



Parašykite komentarą