Vištų šlaunelės mango sultyse

Vištų šlaunelių receptas mango sultyse

Karts nuo karto mūsų namuose tapo labai madinga gerti natūralių vaisių sulčių kokteilius. Geriame iš įvairiausių vaisių, kartais daržovių, bet iki šiol vis dar neturiu įsigyjusi normalios sulčiaspaudės bei vis dar blaškausi kokią ją čia nusipirkus. Noriu, bet neapsisprendžiu. Kadangiu man labai svarbu, jog mūsų namuose visada būtų įvairiausių vaisių, tai kai jie labai labai … Skaityti toliau

Traškūs ir lipnūs vištienos sparneliai

Traškūs ir lipnūs vištienos sparneliai

Kai taip šalta, norisi karšto, pikantiško, iš vidaus šildančio užkandžio. Vaikščiojant po prekybos centrą, sparneliais pamojo vištos. Prisiminiau Peter Gabriel muzikinį klipą, kai vištiena šoko. Dabartiniai vaizdo klipai: negrai su prabangiais automobiliais ir baseinais, merginos su bikiniais, pusiau nuogo kūno demonstravimas…o kur menas?..aš nebematau. Pasirodo koks vienas vos geresnis, ir tuoj pat klonų gauja iš … Skaityti toliau

Vištiena su orkaitėje keptomis daržovėmis

Vištiena su orkaitėje keptomis daržovėmis

Mūsų šeima be galo mėgsta orkaitėje keptas daržoves ir tikrai nesvarbu koks metų laikas, nes visada galima rasti tinkančių gražuolių. Mano vyras kartais paprašo paprasčiausiai orkaitėje keptų svogūnų ant skrebučio, nes jie puikia tinka su karštu dubenėliu sriubos. Šį kartą vakarienė su vištiena ir daržovės, kurios yra pačiame gerume šiuo metu Turkijoje. Porcijos: 4 asmenims … Skaityti toliau

Vištienos sparneliai aštriame padaže

Vištienos sparnelių receptas aštriame padaže

Vakar turguje įsigijom gražių, didelių ir šviežių vištų sparnelių. O štai čia ir prasidėjo galvos skausmas, kaip juos paruošti, kad nebūtų įprasta, tačiau būtų skanu. Juolab, kad aš mėgstu gaminti kaskart vis ką nors kita ir vis kaip nors kitaip. Kaip visada, pradėjau vartyti knygas, žurnalus, sukauptus receptus, pasitelkiau internetą, o mane išgelbėjo, kažkur giliai … Skaityti toliau

Kepta traški vištiena Azijietiškai

Kepta traški vištiena Azijietiškai

Šį receptą atradau labai senai, kai dirbau Japoniškame restorane. Skoniu jis tikrai jus nustebins – pažadu! Viskas labai paprasta – sparneliai pamarinuojami, apibarstomi krakmolu ir 2 kartus pakepame aliejuje! Dvigubas kepimas užtikrina, kad vištiena bus labai traški. Papildomo skonio suteikia naminis saldžiarūgštis padažas. Galima šį receptą naudoti ir kepant ir vištienos blauzdeles ar tiesiog krūtinėlę. … Skaityti toliau

Keptas fazanas su spanguolių ir apelsinų marinatu

Kepto fazano receptas kalėdoms su spanguolių marinatu

Gal ieškote kaip paįvairinti Kaledų stalą ir norite nustebinti svečius? Marinavau parą, gavosi labai sultingi. ✨️ Marinatui reikės: 340g spanguolių (šviežių ar šaldytų); 0.5 stiklinės apelsinų sulčių (šviežių); 1 a.š.cukraus; 4 a.š. rudojo cukraus; 1.5 šaukšto; Apelsino žievelės (smulkiai tarkuotos); 2 žiupsneliai malto muskato; 1 šaukštelis kmynu; Juodieji pipirai; Druska; Provanso žoleles; 50g aliejaus. Paruošimas: … Skaityti toliau

Kiaulienos šonkauliukai su kopūstais ir bulvėmis

Kiaulienos šonkauliukų receptas su kopūstais ir bulvėmis

Kiaulienos šonkauliukai su raugintais kopūstais ir bulvėmis yra ir skanu, ir sotu. Kartu ruošiamų kopūstų ir kiaulienos skoniai “susiženija”, taip gaunasi puikus patiekalas. Ingredientai: Šonkauliukai kiaulienos – 2 juostos ~2 kg (nuimti vidinę plėvelę, supjaustyti po 1 kauliuką); Prieskoniai “Santa Maria” bulvėms – 20 g; Aliejus kepimui; Kopūstai rauginti – 800 g (perplauti po tekančiu … Skaityti toliau

Makaronai su sūriu ir faršu

Makaronų receptas su sūriu ir faršu

Makaronai su sūriu ir faršu yra ne tik skanus ir sotus patiekalas, bet ir primena apie namų šilumą bei šeimos susibūrimus. Šis receptas, išlaikytas per kartas, man yra ypatingai svarbus – jį gamindavo mano močiutė, mama, o dabar gaminu ir pati. Tai patiekalas, kuris niekada nepabosta ir visuomet sugrąžina malonius prisiminimus. Be to, tai yra … Skaityti toliau

Vištiena su voveraitėmis troškinta grietinėlės padaže

Vištienos su voveraitėmis grietinėlės padaže receptas

Šis patiekalas yra vienas mano mėgstamiausių. Visada su nekantrumu laukiu vasaros galo ir rudens – vien dėl grybų! Aš juos mėgstu be galo, ir galiu valgyti kasdien! Aš grybus dedu į visus patiekalus, valgau vienus, troškinu, dedu į kukuliukus, įdarau su jais kepsnius, gaminu įvairius padažus. Vištieną troškintą grietinėlės padaže su morkytėmis dažniausiai patiekiu su … Skaityti toliau

Sultinga kiauliena su garstyčiomis

Sultingos kiaulienos su garstyčiomis receptas

Stengiuosi parduotuvėse nepirkti dešros, o užtat orkaitėje kepu kiaulieną su garstyčiomis. Taip paruoštą kiaulieną galima patiekti karštą ir šaltą, supjaustyti į sumuštinį ir pasiimti su savimi užkandžiui. Jei nemėgstate aštriai, naudokite saldžias garstyčias. Gaunasi labai skani mėsa! Ingredientai: Kiauliena (sprandinė) – 1 kg; Garstyčios (aštrios) – 2 šaukštai; Pipirų žirnelių mišinys – 1 šaukštelis; Augalinis … Skaityti toliau

Cukinijos įdarytos kalakutienos faršu ir keptomis morkomis

Cukinijos įdarytos kalakutienos faršu ir keptomis morkomis

Šį receptą man parodė sesuo ir jis man iškart patiko! Kai svečiavausi pas ją ji mane pavaišino šiuo patiekalu… ilgam įstrigo jis mano galvoje! Galvoju – kaip apie tai nepagalvojau seniau? Žinoma gamindama šiektiek patobulinau pagal save! 😄 kol dar yra cukinijų kviečiu ir jus išbandyti! Ingredientai: 2 nedidelės cukinijos; 300 g kalakutienos faršo; 2 … Skaityti toliau

Vištiena su baziliku ir citrina bei makaronais

Vištiena su baziliku ir citrina

Ką galima pagaminti su keliais ingredientais? Ogi daug ką! Ir ne šiaip sau, o neti labai gardžią vakarienę. Šį kartą turėjau baziliką, česnaką ir citriną. kurie tapo puikiu marinatu vištienai. Labai skanu. Reikia: 4-5 gabalėlių vištienos, be odelės; 10 vyšninių pomidorų; 200 g makaronų (naudojau spageti). Marinatui: didelės saujelės bazilikų; 4 skiltelių česnako; 2 citrinų … Skaityti toliau

Pacceri makaronai su kalafijoru ir pomidoru padažu

Makaronų receptas su kalafijoru ir pomidoru padažu

Šį kartą įdėja vakarienei kilo tiesiai nuo makaronų pakelio. Paprastai pacceri makaronus aš apvirus įdarau vištienos faršu ir kepu orkaitėje pomidorų padaže. Tačiau šį kartą seku pakelio receptu. Tiesa originale nenaudojamas faršas, o vietoj fetos naudojamas pecorino sūris. Taigi čia jau jūs galite išbandyti. Reikia: 300 g liesaus jautienos faršo; 2 skiltelių česnako; 500 ml … Skaityti toliau

Vištiena su grybais

Vištienos su grybais receptas

Dar vienas būdas paruošti vištieną, ir beja gana lengvas ir greitas būdas. Reikia: 4 vištienos šlaunelių (gali būti be kaulo); 2 morkų; 1 nedidelės cukinijos; 2 skiltelių česnako; 1 svogūno; 300 g pievagrybių; druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį; 2 v.š. raudonųjų paprikų pastos; čiobrelio; alyvuogių aliejaus; truputėlio vandens. Gaminam: Vištieną apibarstom druska ir pipirais, … Skaityti toliau

Kalakutienos maltinukai

Kalakutienos maltinukų receptas

Viena bėda su kalakutienos krūtinėle yra ta, kad ji yra gan beskonė ir greitai kepdama tampa sausa, todėl yra du būdai padaryti ją tikrai skanią, tai kepti visą kalakutą su įdarais ir priedais bei gausybe sviesto arba gaminti maltinukus. Va tada tikrai jie būna gardūs, nors gal tada kalorijų ir daug daugiau turi. 🙂 Reikia: … Skaityti toliau

Jautienos ir avinžirnių troškinys

Jautienos ir avinžirnių troškinio receptas

Man labai patinka jautienos ir avinžirnių draugystė, nors dažniausiai tai būna Adanos kebabo ir humuso pavidalu, bet šį kartą dariau troškinį, kuris taip pat populiarus turkiškuose namuose. Žinoma dažniausiai vietoj šviežių pomidorų naudojama pomidorų pastą, bet vistiek įdėja ta pati. Avinžirnius galite pakeisti pupelėm arba žaliaisiais lęšiais. Reikia: 300g jautienos; 400g virtų avinžirnių; 1 svogūnas; … Skaityti toliau

Švediški kotletukai

Švediškų kotletukų-kukulių receptas

Tai greičiausiai vienas iš skaniausių Švediškų patiekalų, na bent jau tikrai vienas iš labiausiai žinomų. Pateikus su bulvių koše ir padažu, šis patiekalas tampa tikra švente gomuriui. Reikia: 500g jautienos faršo (galite naudoti jautienos ir kiaulienos faršą); Saujelės krapų, petražolių ir sovgūno laiškų; 1 didelio kiaušinio; 100ml pieno; 75g maltų džiūvėsėlių; 1 a.š. kvepiančiųjų pipirų; … Skaityti toliau

Lęšių ir vištienos troškinys

Lęšių ir vištienos troškinio receptas

Greičiausiai žiema visgi ateina į Stambulą, nes jau antra diena temperatūra tik apie 8-6C, bet artimiausiomis dienomis praneša dar vėsesnį orą, o gal net ir sniegą kitą savaitę. Žinoma, nėra čia ko dejuoti, juk ne -20C, bet vistiek šalta. Todėl šiandien aš verdu troškinį, o gal visgi sriubą. Žodžiu kažką tarp šių dviejų dalykų. Viena … Skaityti toliau

Rytietiško stiliaus vištos sparneliai

Rytietiško stiliaus vištos sparnelių receptas

Paprastai aš visada renkuosi vištos krūtinėles, nes jos man tikrai skanios, turi mažai riebalų, beto yra tiek būdų jas skaniai paruošti. Tačiau kartais norisi pasmaližiauti, o tam labiausiai tinka sparneliai, nes juos imi į rankas ir mėgaujiesi. Juos taip pat labai lengva pagaminti, beveik neimanoma jų perkepti, nes visada mėsa bus sultinga dėl odelėje esančių … Skaityti toliau

Jautienos Kibbe Kebabai

Jautienos Kibbe Kebabo receptas

Kibbe – reiškia ‘kotletai’ Arabu kalboje. Tradiciškai šis kebabas gaminamas iš smulkiai pjaustytos avienos, bulguro (apvirtu ir džiovintų kvietinių kruopų) ir žolelių. Šį kartą aš gaminau iš maltos jautienos. Jei nėra galimybių gauti bulguro, naudokite Lietuvoje lengvai randamas perlines ar kvietines kruopas, kurias aš prieš dedant apvirčiau. Smulkaus bulguro virti nereikia. Beja, visgi dar ir … Skaityti toliau