Cukinijos įdarytos kalakutienos faršu ir keptomis morkomis

Cukinijos įdarytos kalakutienos faršu ir keptomis morkomis

Šį receptą man parodė sesuo ir jis man iškart patiko! Kai svečiavausi pas ją ji mane pavaišino šiuo patiekalu… ilgam įstrigo jis mano galvoje! Galvoju – kaip apie tai nepagalvojau seniau? Žinoma gamindama šiektiek patobulinau pagal save! 😄 kol dar yra cukinijų kviečiu ir jus išbandyti! Ingredientai: 2 nedidelės cukinijos; 300 g kalakutienos faršo; 2 … Skaityti toliau

Vištiena su baziliku ir citrina bei makaronais

Vištiena su baziliku ir citrina

Ką galima pagaminti su keliais ingredientais? Ogi daug ką! Ir ne šiaip sau, o neti labai gardžią vakarienę. Šį kartą turėjau baziliką, česnaką ir citriną. kurie tapo puikiu marinatu vištienai. Labai skanu. Reikia: 4-5 gabalėlių vištienos, be odelės; 10 vyšninių pomidorų; 200 g makaronų (naudojau spageti). Marinatui: didelės saujelės bazilikų; 4 skiltelių česnako; 2 citrinų … Skaityti toliau

Pacceri makaronai su kalafijoru ir pomidoru padažu

Makaronų receptas su kalafijoru ir pomidoru padažu

Šį kartą įdėja vakarienei kilo tiesiai nuo makaronų pakelio. Paprastai pacceri makaronus aš apvirus įdarau vištienos faršu ir kepu orkaitėje pomidorų padaže. Tačiau šį kartą seku pakelio receptu. Tiesa originale nenaudojamas faršas, o vietoj fetos naudojamas pecorino sūris. Taigi čia jau jūs galite išbandyti. Reikia: 300 g liesaus jautienos faršo; 2 skiltelių česnako; 500 ml … Skaityti toliau

Vištiena su grybais

Vištienos su grybais receptas

Dar vienas būdas paruošti vištieną, ir beja gana lengvas ir greitas būdas. Reikia: 4 vištienos šlaunelių (gali būti be kaulo); 2 morkų; 1 nedidelės cukinijos; 2 skiltelių česnako; 1 svogūno; 300 g pievagrybių; druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį; 2 v.š. raudonųjų paprikų pastos; čiobrelio; alyvuogių aliejaus; truputėlio vandens. Gaminam: Vištieną apibarstom druska ir pipirais, … Skaityti toliau

Kalakutienos maltinukai

Kalakutienos maltinukų receptas

Viena bėda su kalakutienos krūtinėle yra ta, kad ji yra gan beskonė ir greitai kepdama tampa sausa, todėl yra du būdai padaryti ją tikrai skanią, tai kepti visą kalakutą su įdarais ir priedais bei gausybe sviesto arba gaminti maltinukus. Va tada tikrai jie būna gardūs, nors gal tada kalorijų ir daug daugiau turi. 🙂 Reikia: … Skaityti toliau

Jautienos ir avinžirnių troškinys

Jautienos ir avinžirnių troškinio receptas

Man labai patinka jautienos ir avinžirnių draugystė, nors dažniausiai tai būna Adanos kebabo ir humuso pavidalu, bet šį kartą dariau troškinį, kuris taip pat populiarus turkiškuose namuose. Žinoma dažniausiai vietoj šviežių pomidorų naudojama pomidorų pastą, bet vistiek įdėja ta pati. Avinžirnius galite pakeisti pupelėm arba žaliaisiais lęšiais. Reikia: 300g jautienos; 400g virtų avinžirnių; 1 svogūnas; … Skaityti toliau

Švediški kotletukai

Švediškų kotletukų-kukulių receptas

Tai greičiausiai vienas iš skaniausių Švediškų patiekalų, na bent jau tikrai vienas iš labiausiai žinomų. Pateikus su bulvių koše ir padažu, šis patiekalas tampa tikra švente gomuriui. Reikia: 500g jautienos faršo (galite naudoti jautienos ir kiaulienos faršą); Saujelės krapų, petražolių ir sovgūno laiškų; 1 didelio kiaušinio; 100ml pieno; 75g maltų džiuvesėlių; 1 a.š. kvepiančiųjų pipirų; … Skaityti toliau

Lęšių ir vištienos troškinys

Lęšių ir vištienos troškinio receptas

Greičiausiai žiema visgi ateina į Stambulą, nes jau antra diena temperatūra tik apie 8-6C, bet artimiausiomis dienomis praneša dar vėsesnį orą, o gal net ir sniegą kitą savaitę. Žinoma, nėra čia ko dejuoti, juk ne -20C, bet vistiek šalta. Todėl šiandien aš verdu troškinį, o gal visgi sriubą. Žodžiu kažką tarp šių dviejų dalykų. Viena … Skaityti toliau

Rytietiško stiliaus vištos sparneliai

Rytietiško stiliaus vištos sparnelių receptas

Paprastai aš visada renkuosi vištos krūtinėles, nes jos man tikrai skanios, turi mažai riebalų, beto yra tiek būdų jas skaniai paruošti. Tačiau kartais norisi pasmaližiauti, o tam labiausiai tinka sparneliai, nes juos imi į rankas ir mėgaujiesi. Juos taip pat labai lengva pagaminti, beveik neimanoma jų perkepti, nes visada mėsa bus sultinga dėl odelėje esančių … Skaityti toliau

Jautienos Kibbe Kebabai

Jautienos Kibbe Kebabo receptas

Kibbe – reiškia ‘kotletai’ Arabu kalboje. Tradiciškai šis kebabas gaminamas iš smulkiai pjaustytos avienos, bulguro (apvirtu ir džiovintų kvietinių kruopų) ir žolelių. Šį kartą aš gaminau iš maltos jautienos. Jei nėra galimybių gauti bulguro, naudokite Lietuvoje lengvai randamas perlines ar kvietines kruopas, kurias aš prieš dedant apvirčiau. Smulkaus bulguro virti nereikia. Beja, visgi dar ir … Skaityti toliau

Vištienos iešmeliai su rozmarinu

Vištienos iešmelių receptas su rozmarinu

Kalbant apie maistą, išvažiuoti iš miesto yra gerai vien todėl, kad gali daug kur tiesiog užsikurti grilių ir mėgautis ten keptomis daržovėmis ar mėsa. Tai praėjusią savaitę mes tai ir padarėme – beveik visas vakarienes gaminomės ant griliaus. Pirmiausia apkepėme baklažanus, paprikas bei pomidorus, kad kol kepa mėsa galėčiau viską nulupti ir susmulkinti, pagardinti citrinos … Skaityti toliau

Jautiena įdaryti baklažanai

Jautiena įdaryti baklažanai

Net pačiai sunku patikėti, kad vis dar nebuvau įdėjusi į savo tinklaraštį šio recepto. Baklažanus šią vasarą labai jau dažnai valgom, net nežinau kodėl. Jau prisižadu, kad nerašysiu ir negaminsiu jų, bet va vis atsiranda jų vienas kitas kilogramas namuose, tai imu ir gaminu, nes negi išmesi gerą daiktą. Kartais net pagalvoju, ką aš valgydavau … Skaityti toliau