Turinys
Troškinti kopūstai su mėsa ir bulvėmis yra ko gero tradicinis Lietuvos patiekalas, kuris gali būti paruoštas įvairiais būdais. Patiekalas iš kiaulienos ir paprasčiausių daržovių gausis labai kvapnus ir skanus.
- Paruošimo laikas: 1 valanda 15 minučių
- Porcijos: 3
Ingredientai:
- Kiauliena – 600 g;
- Bulvės – 6-7 vnt.;
- Kopūstai – 500 g;
- Didelė morka – 1 vnt.;
- Svogūnai – 1-2 vnt.;
- Augalinis aliejus – pagal skonį;
- Druska – pagal skonį;
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
- Pomidorų pasta – 2 v.š.;
- Vanduo – 200 ml;
- Lauro lapai – 2 vnt.
Paruošimas
- Mėsą ir bulves supjaustykite dideliais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite kopūstą. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Susmulkinkite svogūną.
- Puode įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Kepkite kiaulieną ant stiprios ugnies apie 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
- Sudėkite bulves ir dar pakepkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Galite pridėti kitų prieskonių. Nuimkite nuo viryklės ir sudėkite į puodą.
- Keptuvėje įkaitinkite daugiau aliejaus. Ant stiprios ugnies porą minučių pakepinkite svogūną, suberkite morkas ir dar kelias minutes pakepinkite.
- Sumeskite kopūstą į keptuvę. Maišydami pakepinkite apie 5 minutes.
- Įpilkite pomidorų pastos ir vandens, gerai išmaišykite. Kai skystis pradės virti, keptuvės turinį perkelkite į puodą.
- Viską išmaišykite. Įdėkite lauro lapą. Troškinkite uždengę ant vidutinės ugnies apie pusvalandį ar šiek tiek trumpiau.