Turinys
Šeimos stalui ruošiame skanius ir sočius pietus. Įprastą bulvių košę su mėsos paplotėliu išdėliojame ir kepame orkaitėje. Kad būtų sultingumas, į bulvių masę dedame didelį kiekį sūrio ir ant viršaus pomidorą. Maltą mėsą galima pasirinkti pagal savo nuožiūrą. Tokį patiekalą galima patiekti ir ant šventinio stalo.
Ingredientai:
- Virtos bulvės – 700 g;
- Sviestas – 70 g;
- Kiaušinis – 1vnt.;
- Kietasis sūris – 200 g;
- Malta mėsa – 500 g;
- Svogūnai – 1vnt.;
- Pomidorai – 1vnt.;
- Druska – pagal skonį;
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį.
Paruošimas:
- Svogūną smulkiai supjaustykite, suberkite į faršą. Pagardinkite faršą druska ir pipirais, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Kol kas atidėkite jį į šalį.
- Iš virtų bulvių padarykite bulvių košę. Įdėkite sviestą ir įmuškite vieną žalią kiaušinį.
- Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, suberkite į bulvių košę, išmaišykite.
- Iš bulvių košės susukite 6 vienodo dydžio rutuliukus, sudėkite į formą arba ant aliejumi išteptos skardos. Kiekviename rutulyje padarykite duobutę.
- Iš faršo susukite mažesnius rutuliukus, įdėkite juos į bulvių įdubą, delnu šiek tiek paspauskite žemyn.
- Pomidorą supjaustykite apskritimais, dėkite ant maltos mėsos.
- Siųskite į įkaitintą orkaitę 35 minutėms. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje.
- Prieš pabaigą (likus 5 minutėms) išimkite iš orkaitės, pabarstykite tarkuotu sūriu, vėl pašaukite į orkaitę 5 minutėms, kad sūris išsilydytų.
Patiekalą patiekite atvėsinę. Skanaus!