Šventiniai suktinukai su balta mišraine

Jei pageidaujama, bet kokias salotas galima patiekti susukus į lavašą. Pavyzdžiui, baltąją mišrainę. Tai labai patogus variantas, jei reikia ne didelio mišrainės dubenio, o tvarkingų porcijinių užkandžių. Čia svarbiausia smulkiai viską supjaustyti, tada suktinukai išlaiko savo formą.

Ingredientai:

  • Bulvės – 2 vnt.;
  • Morkos – 1 vnt.;
  • Agurkai – 1 vnt.;
  • Marinuoti agurkai – 1 vnt.;
  • Dešra – 200 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.;
  • Majonezas – 200 g;
  • Lavašas – 2 vnt.

Paruošimas:

  1. Kiaušinius išvirkite kietai ir sutarkuokite.
  2. Bulves ir morkas išvirkite ir atvėsinkite.
  3. Visus mišrainės ingredientus supjaustykite labai mažais kubeliais ir sumaišykite su kiaušiniais. Dešra ir agurkai, jei pageidaujama, gali būti supjaustyti plonomis juostelėmis.
  4. Lavašą patepkite majonezu.
  5. Likusiu majonezu pagardinkite mišrainę, ant lavašo uždėkite salotas ir susukite į tankų vyniotinį.
  6. Apvyniokite vyniotinius į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Prieš patiekiant svečiams, vyniotinius supjaustykite griežinėliais.



Parašykite komentarą