Turinys
Jei pageidaujama, bet kokias salotas galima patiekti susukus į lavašą. Pavyzdžiui, baltąją mišrainę. Tai labai patogus variantas, jei reikia ne didelio mišrainės dubenio, o tvarkingų porcijinių užkandžių. Čia svarbiausia smulkiai viską supjaustyti, tada suktinukai išlaiko savo formą.
Ingredientai:
- Bulvės – 2 vnt.;
- Morkos – 1 vnt.;
- Agurkai – 1 vnt.;
- Marinuoti agurkai – 1 vnt.;
- Dešra – 200 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Majonezas – 200 g;
- Lavašas – 2 vnt.
Paruošimas:
- Kiaušinius išvirkite kietai ir sutarkuokite.
- Bulves ir morkas išvirkite ir atvėsinkite.
- Visus mišrainės ingredientus supjaustykite labai mažais kubeliais ir sumaišykite su kiaušiniais. Dešra ir agurkai, jei pageidaujama, gali būti supjaustyti plonomis juostelėmis.
- Lavašą patepkite majonezu.
- Likusiu majonezu pagardinkite mišrainę, ant lavašo uždėkite salotas ir susukite į tankų vyniotinį.
- Apvyniokite vyniotinius į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Prieš patiekiant svečiams, vyniotinius supjaustykite griežinėliais.