Varškėčiai su špinatais

Jūsų dėmesiui pristatau nesaldžius varškėčius su špinatais. Jie ruošiami taip pat, kaip ir įprasti. Vietoj cukraus dedama druska ir prieskoniai, o pagrindinių ingredientų vaidmuo priskiriamas varškei ir špinatams.

Kuo naudingi špinatai?

Špinatai turi rekordinį kiekį vitamino K. 100 g špinato užtikrina 600% vitamino K dienos normos. Tai pat juose daug vitamino A, C, B9, B6, B2 ir E.
  • Paruošimo laikas: apie 1 val.
  • Porcijos: 4 asmenims

Ingredientai:

  • Varškė – 450 g;
  • Kiaušiniai – 1 vnt.;
  • Špinatai – 50 g;
  • Krapai – pora šakelių;
  • Miltai – 160 g;
  • Sviestas (kepimui) – 80 g;
  • Malti juodieji pipirai – 0,5 šaukštelio;
  • Provanso žolės – 0,5 šaukštelio;
  • Druska – 0,5 šaukštelio.

Varškėčių paruošimas:

  1. Varškę pertrinkite per sietelį.
  2. Smulkiai supjaustykite krapus ir špinatus.
  3. Viską išmaišykite, suberkite pusę miltų, suberkite druską, prieskonius ir kiaušinį. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palikite 15 minučių.
  4. Suformuokite nedidelius vienodo dydžio varkėčius, pabarstykite likusiais miltais.
  5. Varškėčius apkepkite svieste iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Skanaus.

Kuo naudinga varškė?

Varškės gaminimo metu iš pieno išsiskiria organizmo lengvai pasisavinami baltymai ir pieno riebalai, kurie padeda užtikrinti gerą bendrąją sveikatą. Dėl lengvo varškės įsisavinimo, šį pieno produktą galima vartoti įvairaus amžiaus žmonėms, pradedant vos 6 mėnesių mažyliams ir baigiant pagyvenusiais žmonėmis. Varškė yra net gi įtraukiama į dietinius valgiaraščius žmonėms, kurie serga, kepenų, inkstų skrandžio, žarnyno, širdies ir kraujagyslių ligomis.



Parašykite komentarą