Turinys
Norite trumpam išgyventi vaikystės prisiminimus? Pajausti viliojantį skaniausių pasaulyje močiutės varškėčių aromatą? Paruoškite juos pagal toliau pateiktą receptą ir mėgaukitės!
Ingredientai:
- Varškė – 400 g;
- Grietinė – 2 šaukštai;
- Kiaušiniai – 1 vnt;
- Miltai – 140 g;
- Kepimo soda – 0,5 šaukštelio;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Druska – pagal skonį;
- Vanilinas – ant peilio galo;
- Augalinis aliejus (kepimui) – 80 ml.
Paruošimas
- Varškę pertrinkite per sietelį, supilkite išplaktą kiaušinį, grietinę, druską ir cukrų.
- Suberkite vanilę, išsijotus miltus ir soda.
- Kruopščiai išmaišykite.
- Paimkite šaukštą varškės masės ir suformuokite apvalius varškėčius.
- Įkaitinkite keptuvę, sudėkite varškėčius ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Močiutės varškėčiai paruošti. Patiekite su uogomis ir grietine.