Močiutės varškėčiai

Norite trumpam išgyventi vaikystės prisiminimus? Pajausti viliojantį skaniausių pasaulyje močiutės varškėčių aromatą? Paruoškite juos pagal toliau pateiktą receptą ir mėgaukitės!

Ingredientai:

  • Varškė – 400 g;
  • Grietinė – 2 šaukštai;
  • Kiaušiniai – 1 vnt;
  • Miltai – 140 g;
  • Kepimo soda – 0,5 šaukštelio;
  • Cukrus – 2 šaukštai;
  • Druska – pagal skonį;
  • Vanilinas – ant peilio galo;
  • Augalinis aliejus (kepimui) – 80 ml.

Paruošimas

  1. Varškę pertrinkite per sietelį, supilkite išplaktą kiaušinį, grietinę, druską ir cukrų.
  2. Suberkite vanilę, išsijotus miltus ir soda.
  3. Kruopščiai išmaišykite.
  4. Paimkite šaukštą varškės masės ir suformuokite apvalius varškėčius.
  5. Įkaitinkite keptuvę, sudėkite varškėčius ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Močiutės varškėčiai paruošti. Patiekite su uogomis ir grietine.



Parašykite komentarą