Turinys
Varškėčiai su manų kruopomis yra lengvai pagaminamas ir skanus patiekalas. Receptai yra panašūs – reikia sumaišyti kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska, į kitą dubenį sudėti varškę ir sutrinti, tada sumaišyti su manų kruopomis ir kepimo milteliais. Visą masę reikia paminkyti ir palikti pastovėti, kol išbrinks manai. Tada reikia formuoti varškėčius, apvolioti manų kruopose ir kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Galima patiekti su grietine, uogiene ar cukraus pudra.
Kai kurie receptai siūlo išspausti varškę, kad ji būtų kuo sausesnė. Tam reikia ant didelio dubens uždėti kiaurasamtį ar sietą, uždengti jį marle, perlenktą keliais sluoksniais, ar medvilniniu audiniu. Ant audinio ar marlės reikia dėti varškę, suimti kraštus ir gerai išspausti varškę.
Varškėčiai su manų kruopomis yra puikus variantas kaip desertas ar užkandis. Jie taip pat yra sveikesni nei dauguma kitų desertų, nes yra pagaminti iš natūralių produktų, tokių kaip varškė ir manų kruopos.
Ingredientai:
- Varškė – 500 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Miltai – 100 g;
- Manų kruopos – 2 šaukštai;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Druska – 0,25 šaukštelio;
- Augalinis aliejus (kepimui) – 80 ml.
Paruošimas
- Varškę pertrinkite per sietelį, suberkite druską, cukrų, manų kruopas ir lengvai išplaktus kiaušinius.
- Suberkite persijotus su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir viską gerai išmaišykite. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite 15 minučių. Per tą laiką manų kruopos turi išbrinkti.
- Paimkite šaukštą varškės tešlos ir rankomis suformuokite apvalius varškėčius.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje, sudėkite varkėčius ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Manų kruopų varškėčius patiekite su avietėmis, mėtomis ir atšaldyta grietine.