Tai labai soti bei sušildanti sriuba su mėsos kukuliais. Aš gamindama pasirinkau kiaulienos ir jautienos faršą, bet tikrai tinka ir kitoks, pvz. vištienos. Šią sriubą tikrai gana lengva pagaminti, o skonis puikus.
Aš šį kartą šios sriubos viriau labai daug, nes norėjosi, kad užtektų keletui dienų. Jeigu Jums tiek nesinori, tai galite ingredientų kiekius sumažinti perpus.
Ingredientai:
- Vanduo – 2,5 l;
- Bulvytė “Baby” – 1/2 kg kubeliais;
- Morkos – 1 vnt (150 g) sutarkuoti stambia trintuve;
- Česnakai – 3 skilt. (15 g) griežinėliais;
- Lauro lapeliai – 2 vnt;
- Druska / pipirai + žirneliais;
- Rūkyta paprika – 2 a.š. (6 g);
- Kario milteliai “Schwartz Medium Curry” – 1 a.š. (6 g);
- Buljono kubeliai “Knorr” kumpio skonio – 2 vnt.;
- Lydytas sūris su kumpiu – 2 vnt(400 g).
Kukuliams:
- Malta kiauliena / jautiena – 1,2 kg;
- Druska / malti baltieji pipirai;
- Prieskoniai “The Spice emporium Mexican” – 3 a.š.;
- Džiovintas česnakas – 2 a.š.(10 g);
- Kiaušiniai – 1 vnt.
Paruošimas:
- Užvirti vandenį įmesti bulves ir morkas Truputį padruskinti, uždengti, sumažinti ugnį ir virti 7 min.
- Į faršą suberti visus prieskonius, kulti kiaušinį Viską išmaišyti, drėgnomis rankomis suformuoti rutuliukus ir sumesti į puodą su daržovėmis, kai iškils į paviršių, virti 5 min️ Suberti smulkintą česnaką, lauro lapus, visus prieskonius, sultinio kubelius ir lydytą sūrelį, virti dar 5 min.
- Patiekiant, jei norite, pabarstyti žaluma.