Sūrio sriuba su kukuliais

Tai labai soti bei sušildanti sriuba su mėsos kukuliais. Aš gamindama pasirinkau kiaulienos ir jautienos faršą, bet tikrai tinka ir kitoks, pvz. vištienos. Šią sriubą tikrai gana lengva pagaminti, o skonis puikus.

Aš šį kartą šios sriubos viriau labai daug, nes norėjosi, kad užtektų keletui dienų. Jeigu Jums tiek nesinori, tai galite ingredientų kiekius sumažinti perpus.

Ingredientai:

  • Vanduo – 2,5 l;
  • Bulvytė “Baby” – 1/2 kg kubeliais;
  • Morkos – 1 vnt (150 g)  sutarkuoti stambia trintuve;
  • Česnakai – 3 skilt. (15 g) griežinėliais;
  • Lauro lapeliai – 2 vnt;
  • Druska / pipirai + žirneliais;
  • Rūkyta paprika – 2 a.š. (6 g);
  • Kario milteliai “Schwartz Medium Curry” – 1 a.š. (6 g);
  • Buljono kubeliai “Knorr” kumpio skonio – 2 vnt.;
  • Lydytas sūris su kumpiu – 2 vnt(400 g).

Kukuliams:

  • Malta kiauliena / jautiena – 1,2 kg;
  • Druska / malti baltieji pipirai;
  • Prieskoniai “The Spice emporium Mexican” – 3 a.š.;
  • Džiovintas česnakas – 2 a.š.(10 g);
  • Kiaušiniai – 1 vnt.

Paruošimas:

  1. Užvirti vandenį įmesti bulves ir morkas Truputį padruskinti, uždengti, sumažinti ugnį ir virti 7 min.
  2. Į faršą suberti visus prieskonius, kulti kiaušinį Viską išmaišyti, drėgnomis rankomis suformuoti rutuliukus ir sumesti į puodą su daržovėmis, kai iškils į paviršių, virti 5 min️ Suberti smulkintą česnaką, lauro lapus, visus prieskonius, sultinio kubelius ir lydytą sūrelį, virti dar 5 min.
  3. Patiekiant, jei norite, pabarstyti žaluma.


Parašykite komentarą