Migdolų miltai – yra produktas, gaunamas iš migdolų. Milteliai iš susmulkintų branduolių naudojami konditerijos pramonėje, dedami į naminius pyragus ir desertus, dribsnius, troškinius, paštetus. Migdolmedžiai auginami Vakarų ir Centrinėje Azijoje, Kinijoje, Viduržemio jūros regione, JAV.
Migdolų miltų nauda
Migdolų miltuose yra oleino, omega-3 ir omega-9, linolo riebalų rūgščių, vitaminų B, C, E, mineralinių medžiagų. Produktas padeda atstatyti jėgas po fizinio ir emocinio streso, tirpdyti cholesterolio plokšteles kraujagyslėse. Jie turi analgetinį, antispazminį, prieštraukulinį, choleretinį poveikį. Normalizuoja širdies ir kraujagyslių bei nervų sistemos darbą. Per didelis migdolų miltų vartojimas gali sukelti žarnyno problemų, antsvorio.
Ingredientai:
- Varškė – 300 g;
- Migdolų miltai – 80 g;
- Kiaušiniai – 1 vnt.;
- Rudasis cukrus – 25 g;
- Druska – 1 žiupsnelis.
Varškėčių paruošimas:
- Varškę pertrinkite per sietelį arba gerai sutrinkite šakute.
- Įmuškite kiaušinį ir cukrų ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Pasūdykite ir suberkite migdolų miltus.
- Dar kartą suminkykite tešlą, formuokite varškėčius ir kepkite iš abiejų pusių nedideliame kiekyje aliejaus.
Varškėčiai paruošti. Skanaus!