Nekeptas varškės tortas su želė ir persikais

Kulinarijos istorikai vis dar negali susitarti, kur buvo išrastas tortas. Tačiau mums tai visai nesvarbu, nes nepriklausomai nuo to, kurioje šalyje buvo iškeptas pirmasis tortas, dabar galime mėgautis įvairiais tortų variantais. Siūlome varškės torto su persikais receptą.

  • Paruošimo laikas: 25 min.
  • Porcijos: 8 asmenims

Ingredientai:

  • Minkšta varškė – 450 g;
  • Grietinė 20% – 200 g;
  • Cukrus – 120 g;
  • Biskvitiniai sausainiai – 150 g;
  • Želatinos milteliai – 10 g;
  • Vanduo – 60 ml;
  • Konservuoti persikai – 600 g.

Persikų sluoksniui:

  • Želatinos milteliai – 10 g;
  • Konservuoti persikai – 250 g.

Papuošimui:

  • Konservuotų persikų – pagal skonį;
  • Mėtų – 2 šakelės.

Torto paruošimas:

Nekeptą varškės tortą su persikais lengva pasigaminti namuose, jei tiksliai atliksite recepte nurodytus veiksmus.

  1. Želatiną (naudojau 220 bloom) pamirkykite vandenyje, kol išbrinks, o tada pakaitinkite vandens vonelėje neužvirindami. Į blenderio dubenį suberkite varškę, grietinę, cukrų ir plakite iki vientisos masės. Nuolat maišydami gautą masę, palaipsniui įdėkite želatiną. Kruopščiai išmaišykite.
  2. Konservuotus persikus supjaustykite mažais kubeliais (skystį iš po jų pasitaupykite tolesniems veiksmams) ir sudėkite į varškės masę. Kruopščiai išmaišykite.
  3. Išardomą formą (20 cm skersmens) išklokite acetatine juosta. Paskleiskite pusę varškės masės ir mentele išlyginkite paviršių. Ant viršaus uždėkite sausainių (aš naudojau biskvitinius), jei reikia perlaužkite per pusę.
  4. Sudėkite likusią varškės masę, išlyginkite paviršių ir šaldykite 2-3 valandas.
  5. Persikų sluoksnis: želatiną (220 bloom) pamirkykite 80 ml persikų skysčio, kol išbrinks, o tada pakaitinkite vandens vonelėje neužvirdami.
  6. Konservuotus persikus sutrinkite trintuvu. Į gautą tyrę supilkite želatiną ir gerai išmaišykite.
  7. Gautą masę supilkite į formą su šaldyta varškės mase. Dėti į šaldytuvą 2-3 valandoms. Paruoštą tortuką atsargiai išimkite iš formos, nuimkite plėvelę ir papuoškite smulkintais persikais bei mėtų lapeliais.

Rezultatas – įspūdingas desertas, patiksiantis įvairaus amžiaus gurmanams. Varškės tortas su persikais maloniai nustebins neįprastai subtilia, lengva tekstūra ir nesaldžiu skoniu su sultingomis persikų ir varškės natomis.

Patarimas: jei norite torto su mažiau kalorijų ir be glitimo, tiesiog nenaudokite biskvitinių sausainių.


Parašykite komentarą