Turinys
Atėjus rugsėjui beveik kiekvienas užsinori obuolių pyrago. Ir mane atvėsus orams apėmė nostalgija mamos keptiems pyragams. Tad nusprendžiau, kad laikas ir man pabandyti ir dar veganizuoti šį pyragą!
Ingredientai:
- 1 stiklinės kvietinių miltų;
- 1 stiklinės avižinių miltų;
- Pusės v.š. sodos;
- 1/4 stiklinės rudojo cukraus;
- 2 v.š. cinamono;
- žiupsnelio druskos;
- 1 1/2 stiklinės augalinio pieno;
- 1 banano;
- 2-3 didelių obuolių.
Pyrago paruošimas
- Prieš pradėdami gaminti įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Sumaišykite sausus ingredientus (miltus, cukrų, sodą, druską, cinamoną).
- Sutrinkite bananą ir sumaišykite jį su augaliniu pienu (arba abu ingredientus sutrinkite smulkintuve).
- Supjaustykite obuolius nedideliais gabalėliais* ir įmaišykite juos į tešlą.
- Kepimo skardą ištepkite aliejumi (arba padenkite kepimo popieriumi) ir supilkite į ją tešlą.
- Kepkite 40 – 50 minučių. Jei viršus kepa per greitai, uždenkite pyragą kepimo folija.
- Patikrinkite, ar obuolių pyragas iškepęs su mediniu pagaliuku.
* Dalį obuolių galite pjaustyti skiltelėmis ir jomis padengti pyrago viršų. Šias skilteles apšlakstykite citrinos sultimis ir apvoliokite cinamone.