Obuolių pyragas su avižiniais miltais

Atėjus rugsėjui beveik kiekvienas užsinori obuolių pyrago. Ir mane atvėsus orams apėmė nostalgija mamos keptiems pyragams. Tad nusprendžiau, kad laikas ir man pabandyti ir dar veganizuoti šį pyragą!

Ingredientai:

  • 1 stiklinės kvietinių miltų;
  • 1 stiklinės avižinių miltų;
  • Pusės v.š. sodos;
  • 1/4 stiklinės rudojo cukraus;
  • 2 v.š. cinamono;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 1/2 stiklinės augalinio pieno;
  • 1 banano;
  • 2-3 didelių obuolių.

Pyrago paruošimas

  1. Prieš pradėdami gaminti įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  2. Sumaišykite sausus ingredientus (miltus, cukrų, sodą, druską, cinamoną).
  3. Sutrinkite bananą ir sumaišykite jį su augaliniu pienu (arba abu ingredientus sutrinkite smulkintuve).
  4. Supjaustykite obuolius nedideliais gabalėliais* ir įmaišykite juos į tešlą.
  5. Kepimo skardą ištepkite aliejumi (arba padenkite kepimo popieriumi) ir supilkite į ją tešlą.
  6. Kepkite 40 – 50 minučių. Jei viršus kepa per greitai, uždenkite pyragą kepimo folija.
  7. Patikrinkite, ar obuolių pyragas iškepęs su mediniu pagaliuku.
* Dalį obuolių galite pjaustyti skiltelėmis ir jomis padengti pyrago viršų. Šias skilteles apšlakstykite citrinos sultimis ir apvoliokite cinamone.


Parašykite komentarą