Turinys
Labai džiaugiuosi šiais keksiukais. Pirmiausia, todėl, kad šis receptas yra tik 4 keksiukams. Pavyzdžiui, kai viduryje savaitės man norisi kažko saldaus, negaliu sau leisti kepti visą pyragą, nes žinau, kad viena jo neįveiksiu, o man į pagalbą niekas neateis. Mažučiai receptai – tikras išsigelbėjimas. Juose ne tik išbandžiau speltos ir kokosinius miltus, bet ir naudojau prieš tai minėtus sveikus ekologiškus avižinius dribsnius.
Ir dar keli pliusai: šie keksiukai yra gaminami be cukraus (to vanilinio, jei nenorite, galite išvis nedėti), yra labai greitai paruošiami ir skanūs (panašūs į bandeles).
- Trukmė: 10 min. ruošti, 30-35 min. kepti
- Porcijos: 4 keksiukai (dviem)
- Energetinė vertė: apie 230 kcal/keksiukas
Ingredientai:
- 2 vid. kaimiškų kiaušinių;
- 3 v.š. skysto akacijų medaus;
- 3 v.š. augalinio aliejaus;
- saujelės ekologiškų avižinių dribsnių;
- 2-3 v.š. nesaldintos kakavos miltelių;
- 1/2 a.š. vanilinio cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- 1/4 puodelio ekologiškų kokosų miltų;
- 2 v.š. ekologiškų speltos miltų;
- 1/2 a.š. valgomosios sodos.
Paruošimas
- Įmuškite į dubenį kiaušinius, supilkite medų, aliejų, vanilinį cukrų ir druską. Viską išplakite elektriniu maišytuvu, įmaišykite valgomąją sodą. Suberkite avižinius dribsnius, kakavą, persijotus kokoso ir speltos miltus, dar kartą išplakite viską elektriniu maišytuvu iki vientisos masės.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Keksiukų kepimo skardą išklokite popieriniais krepšeliais, supilkite tešlą. Dėkite keksiukus į jau įkaitusią orkaitę, kepkite toje pačioje temperatūroje, apie 30-35 minutes, kol iškils ir įsmeigta šakutė neaplips tešla.