Šiandien išsikepsime prancūziškus blynelius.
- Trukmė: 15 min.
- Porcijos: 6-8 blyneliai
- Energetinė vertė: apie 105 kcal/blynelis
Ingredientai:
- 1 puodelio rupių ekologiškų kvietinių miltų;
- 1 puodelio ekologiško sojos pieno;
- 1/2 puodelio virinto vandens;
- 2 v.š. rudojo cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- žiupsnelio maltų juodųjų pipirų;
- 3-4 v.š. gūdų arba vaisių aliejaus;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 1 v.š. vandens.
Paruošimas
- Sumaišykite inde miltus, cukrų ir druską. Supilkite pieno ir gerai išsukite. Įpilkite vandens, išmaišykite. Mažame indelyje šakute suplakite 3-4 v.š. aliejaus, šaukštą vandens ir šaukštelį kepimo miltelių, kol suputos ir pasidarys balta masė (ja pakeisime kiaušinius). Šią masę įmaišykite į tešlą. Viską pagardinkite pipirais.
- Įkaitinkite keptuvę be riebalų. Sumažinkite ugnį. Įdėję kelis šaukštus tešlos, stenkitės iškart viską tolygiai paskirstyti keptuvėje. Kepkite ant labai silpnos ugnies, kol blynas lengvai atlips nuo keptuvės. meskite į lėkštę. Kartokite, kol tešla baigsis. Crepas turi būti plonas blynas, tačiau iš pirmo karto jie gali pavykti gan storoki, nenusiminkite, praktikos įgysite su laiku.
- Gardinti galite įvairiais saldėsiais – šokoladu, kremais, grietinėle, ar tiesiog uogiene.
Skanaus!