Tortas “Senelio sapnas” su kondensuoto pieno, jogurto ir grietinėlės kremu

  • Paruošimas: 75 min
  • Porcijos: 8
Noriu Jums pristatyti tortą “Senelio sapnas” su kondensuoto pieno, jogurto ir grietinėlės kremu, gamintą pagal receptą iš Beatos knygos. Tortas tikrai nesunkiai pagaminamas ir be galo gardus. Tikrai bus gaminamas ir ateityje.

Šiais itin gerai pavykusiais gaminiais su kondensuotu pienu jau dalinausi anksčiau:
Citrininis pyragas su kondensuotu pienu;
Greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
šlapias aguonų pyragas su kondensuotu pienu;
obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
Gustavo obuolių pyragas su kondensuot pienu;

Receptui reikės:

Biskvitui:
  • kiaušinių: 5
  • cukraus: 250 gramų
  • 35% riebumo plakamosios grietinėlės: 100 mililitrų
  • aguonos: 40 gramų
  • miltų: 160 gramų
  • kepimo miltelių: 1,5 arbatinio šaukštelio
Kondensuoto pieno kremui:
  • 35% riebumo plakamosios grietinėlės: 500 mililitrų
  • natūralaus jogurto: 500 mililitrų
  • sutirštinto saldinto kondensuoto pieno: 0,5 indelio (maždaug 200 gramų)
  • želatinos: 3 valgomųjų šaukštų
Sirupui:
  • degtinės: 100 gramų (jei valgys ir vaikai, galite pakeisti vandeniu)
  • sutirštinto saldinto kondensuoto pieno: 0,5 indelio (maždaug 200 gramų)

Paruošimas

  • Biskvitas: Plak kiaušinius su cukrumi maždaug 5 minutes, kad masė kaip reikia suputotų bei pabaltų.
  • Paskui pamažu pilk grietinėlę ir toliau plak.
  • Miltus sumaišyk su kepimo milteliais ir aguonomis. Miltų mišinį suberk į kiaušinių masę ir pamažu išmaišyk.
  • Tada kepimo formos dugną (aš naudoju 26 centimetrų skersmens) išklok kepimo popieriumi, o šonus aptepk sviestu.
  • Į pasiruoštą formą supilk biskvito tešlą ir kepk iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
  • Kremas: Želatiną užpilk vandeniu ir palik išbrinkti.
  • Grietinėlę lengvai išplak, kad šiek tiek pastandėtų.
  • Tuomet supilk kondensuotą pieną ir išmaišyk. Įmaišyk jogurtą (gaunasi ganėtinai skysta masė).
  • Išbrinkusią želatiną ant mažos kaitros ištirpink, minutėlę maišydamas atvėsink ir plona srovele (maišant) įpilk į grietinėlės masę, išmaišyk.
  • Tuomet pasiruoštą kremą dėk į šaldytuvą, kol paruoši kitus dalykus.
  • Sirupas: Degtinę (arba vandenį) sumaišyk su kondensuotu pienu.
  • Torto surinkimas: Atvėsusį biskvitą išimk iš kepimo formos, perpjauk pusiau.
  • Paimk viršutinę biskvito pusę ir dėk į lėkštę arba tortinę taip, kad biskvito viršus būtų viršuje (o pjauta dalis būtų ant lėkštės).
  • Gerai palaistyk sirupu (aš sunaudojame pusę). Užmaunk kepimo formos kraštus (kad kremas niekur nepabėgtų).
  • Tuomet ant biskvito supilk maždaug du trečdalius pasiruošto kremo.
  • Sirupu sulaistyk kitą biskvito dalį, bet tą plokštumą, kurią lietė peilis ir ta pačia sulaistyta plokštuma dėk ant kremo (gausis, kad viršuje turime kepto biskvito padą – itin lygų torto paviršių).
  • Tuomet ant viršaus supilk likusį kremą ir dėk į šaldytuvą, kad tortas sustingtų.
  • Nuo sutvirtėjusio torto nuimk kepimo formos kraštus ir puošk pagal savo norus ir fantaziją.
  • Pjaustyk ir skanauk!
pyragas senelio sapnas su kondensuoto pieno kremu
pyragas senelio sapnas su kondensuoto pieno kremu

 

tortas senelio sapnas su kondensuotu pienu
tortas senelio sapnas su kondensuotu pienu

 

pyragas senelio sapnas su kondensuotu pienu
pyragas senelio sapnas su kondensuotu pienu

 

kondensuoto pieno pyragas senelio sapnas
kondensuoto pieno pyragas senelio sapnas


1 komentaras apie “Tortas “Senelio sapnas” su kondensuoto pieno, jogurto ir grietinėlės kremu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą