Citrininis pyragas su kondensuotu pienu

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 30 min
  • Porcijos: 8

Šį kartą noriu Jums papasakoti apie, ko gero, vieną iš fantastiškiausių citrininių desertų. Pristatau Jums – Citrininį Tartą, pyragą su kondensuotu pienu. Atrodo, kad galėtų būti net tortas, bet ne ne, čia yra Tartas ir iš didžiosios T! Vien apie jį pagalvojus, man pradeda seilės kauptis… O didžioje paslaptis yra tokia: vietoje miltų – citrina. Logikos, gal ir atrodo atrodo menkokai, bet kai aš Jums viską papasakosiu, Jūs suprasite, ką aš turiu omenyje. Būtinai pamėginkite. 🙂

Beje tai dar vienas mano bandymas paruošti kažką skanaus su kondensuotu pienu, o šiais pavykusiais receptais jau dalinausi anksčiau:
Greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
šlapias aguonų pyragas su kondensuotu pienu;
obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
Gustavo obuolių pyragas su kondensuot pienu;

Receptui reikės:

  • sausainiai: kelių pakelių (aš labiausiai rekomenduoju “Selgos” vanilinius, bet tinka ir kitokie)
  • sviestas: 120 gramų
  • natūralios citrinos sultys: ~130 mililitrų
  • citrinos žievelė: poros šaukštų
  • *kiaušiniai: 2-3
  • kondensuotas pienas: 1 indelio (maišeliuose perpus mažiau jo, tai senoviniai metaliniai indeliai geriausi)

Paruošimas

  • Pradžioje įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių (originaliai reikia iki 200 laipsnių, bet man pačiai vis kraštai apsvyla, todėl rekomenduoju rinktis šiek tiek mažesnę temperatūrą).
  • Tada su trintuvu/smulkintuvu/vėzdu/plaktuku arba kuo tik geidžia tavo širdis sutrink sausainius. Kuo smulkiau sutrinsi, tuo bus geriau, todėl nepagailėk jėgų.
  • Per tą laiką, kol vyksta sausainių traiškymas, reikia tirpinti sviestą, kurį reikia užpilti ant trupinių ir gerai išmaišyti. Čia, jau tikriausiai supratote, kad mes ruošiame pagrindą.
  • *Kelis kartus esu į trupinių bei sviesto masę įpylusi ir suplaktą kiaušinį, tada pagrindas gaunasi kiek mažiau trapus, nes įprastai jis ganėtinai stipriai trupa. Bet čia kaip ir su sausainių skoniu (tiksliau kvapu), palieku nuspęsti Jums patiems.
  • Tuomet pasiruoštą masę sudėk į kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi (galite ir išteptą sviestu, bet tada bus didesnė prisvilimo tikimybė).
  • Man asmeniškai labiau patinka formuoti ne tiesų pagrindą, o tokį tarsi lėkštę, kiek pakeltais kraštais, tada geriau išsilaiko pati Tarto forma.
  • Paruoštą pagrindą dėk į orkaitę 15 minučių.
  • Per tą laiką suplak 2 kiaušinius, sumaišyk juos su indeliu kondensuoto pieno. Į šitą masę lėtai pilk ir maišyk citrinų sultis. Įmaišyk šaukštą citrinų žievelės.
  • Gautą masę užpilk ant iškepto pagrindo ir dar pakepk apie 15 minučių.
  • Ištraukus apibarstyk citrinų žievelėmis ir leisk atvėsti, o atvėsus palik maždaug 60 minučių šaldytuve (kitu atveju reikia maždaug 3 valandų kambario temperatūroje).
  • Taigi, tikiuosi, kad Jums pagaminti pavyko nuostabiai ir tuoj paragausite šio tobulai rūgščiai saldaus gėrio! Bon apettit!

16 komentarų apie “Citrininis pyragas su kondensuotu pienu”

  1. Pyrago receptas tikrai geras tik jei imi du pakelius sausainių reikės daugiau sviesto o taip viskas super

    Atsakyti
Average
5 Based On 16

Parašykite komentarą