- Paruošimas: 20 min
- Porcijos: 6
Jau rodžiau savo labai pamėgtą tinginį su kondensuotu pienu ir džiovintais vaisiais. O šį kartą noriu parodyti sausainių tinginį, bet jau be jokių riešutų, kuris man taip pat labai patinka. Pagaminimas tikrai labai paprastas, bet rezultatas be galo geras. Ir šis pyragas labai tinka į mano paskutiniu metu aptariamą temą – ką skanaus paruošti iš kondensuoto pieno.
Šiais labai pavykusiais receptais jau dalinausi anksčiau:
– Citrininis pyragas su kondensuotu pienu;
– Greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– šlapias aguonų pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
– Gustavo obuolių pyragas su kondensuot pienu;
Receptui reikės:
- sausainių: 4 pakelių 200 gramų (išvis 800 gramų)
- kondensuoto pieno: 1 indelio
- sviesto: 1 pakelio (200 gramų)
- kokybiškos kakavos: kelių valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį; kuo daugiau įdėsite tuo tamsesnis ir labiau šokoladinis tinginys gausis)
Paruošimas
- Pradžioje smulkiai susilaužyk sausainius.
- Tada sudėk sausainius į didelį dubenį arba puodą, kuriame bus patogu išmaišyti su pasiruošta mase.
- Tuomet puode ant silpnos kaitros išlydyk sviestą, supilk kondensuotą pieną ir po to įmaišyk kakavą.
- Kai jau gausi vientisą masę, kaitrą gali išjungti, o puodą nukelti.
- Tuomet pasiruoštą masę pilk ant sausainių ir viską labai gerai išmaišyk.
- Kai jau šiek tiek pravės, gali pilti, dėti į maišelius ir formuoti taip, kaip tau norisi – tarsi dešrą, arba apvaliai, arba stačiakampio formos. Tiesiog negali nepavykti!
- Pjaustyk ir skanauk!
Nemirštanti klasika, be galo skanus pyragas!