Sausainių tinginys su kondensuotu pienu

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 6

Jau rodžiau savo labai pamėgtą tinginį su kondensuotu pienu ir džiovintais vaisiais. O šį kartą noriu parodyti sausainių tinginį, bet jau be jokių riešutų, kuris man taip pat labai patinka. Pagaminimas tikrai labai paprastas, bet rezultatas be galo geras. Ir šis pyragas labai tinka į mano paskutiniu metu aptariamą temą – ką skanaus paruošti iš kondensuoto pieno.

Šiais labai pavykusiais receptais jau dalinausi anksčiau:
Citrininis pyragas su kondensuotu pienu;
Greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
šlapias aguonų pyragas su kondensuotu pienu;
obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
Gustavo obuolių pyragas su kondensuot pienu;

Receptui reikės:

  • sausainių: 4 pakelių 200 gramų (išvis 800 gramų)
  • kondensuoto pieno: 1 indelio
  • sviesto: 1 pakelio (200 gramų)
  • kokybiškos kakavos: kelių valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį; kuo daugiau įdėsite tuo tamsesnis ir labiau šokoladinis tinginys gausis)

Paruošimas

  • Pradžioje smulkiai susilaužyk sausainius.
  • Tada sudėk sausainius į didelį dubenį arba puodą, kuriame bus patogu išmaišyti su pasiruošta mase.
  • Tuomet puode ant silpnos kaitros išlydyk sviestą, supilk kondensuotą pieną ir po to įmaišyk kakavą.
  • Kai jau gausi vientisą masę, kaitrą gali išjungti, o puodą nukelti.
  • Tuomet pasiruoštą masę pilk ant sausainių ir viską labai gerai išmaišyk.
  • Kai jau šiek tiek pravės, gali pilti, dėti į maišelius ir formuoti taip, kaip tau norisi – tarsi dešrą, arba apvaliai, arba stačiakampio formos. Tiesiog negali nepavykti!
  • Pjaustyk ir skanauk!
Įdomūs faktai apie sausainių tinginį Sausainių tinginys, žinomas dar kaip "tinginys" ar "šokoladinis tinginys", turi savo istoriją, kurios šaknys siekia XX amžiaus pradžią. Šis desertas populiarus daugelyje šalių, įskaitant Lietuvą, ir yra mėgstamas dėl savo paprastumo bei greito pasigaminimo. Įdomus faktas yra tas, kad sausainių tinginio receptas išpopuliarėjo ne dėl gastronominių odkryčių, o iš būtinybės. Ankstyvojoje formoje jis buvo pagamintas iš turimų ingredientų, kai buvo sunku gauti šviežių produktų, ypač karo metu. Receptas taip pat suteikė galimybę panaudoti įvairius likusius produktus, tokius kaip trupiniai, sausainiai ar kondensuotas pienas, taip sumažinant maisto švaistymą ir leidžiant šeimininkėms improvizuoti su tuo, ką turėjo po ranka – todėl tinginys ilgainiui tapo ne tik desertu, bet ir kūrybišku sprendimu kasdienėje virtuvėje.
Ar nori sužinoti įdomų faktą apie sausainių tinginį? * Šią įdomią informaciją galėsite pamatyti peržiūrėję trumpą reklamą

1 komentaras apie “Sausainių tinginys su kondensuotu pienu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą