Sausainių tinginys su kondensuotu pienu

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 6

Jau rodžiau savo labai pamėgtą tinginį su kondensuotu pienu ir džiovintais vaisiais. O šį kartą noriu parodyti sausainių tinginį, bet jau be jokių riešutų, kuris man taip pat labai patinka. Pagaminimas tikrai labai paprastas, bet rezultatas be galo geras. Ir šis pyragas labai tinka į mano paskutiniu metu aptariamą temą – ką skanaus paruošti iš kondensuoto pieno.

Šiais labai pavykusiais receptais jau dalinausi anksčiau:
Citrininis pyragas su kondensuotu pienu;
Greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
šlapias aguonų pyragas su kondensuotu pienu;
obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
Gustavo obuolių pyragas su kondensuot pienu;

Receptui reikės:

  • sausainių: 4 pakelių 200 gramų (išvis 800 gramų)
  • kondensuoto pieno: 1 indelio
  • sviesto: 1 pakelio (200 gramų)
  • kokybiškos kakavos: kelių valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį; kuo daugiau įdėsite tuo tamsesnis ir labiau šokoladinis tinginys gausis)

Paruošimas

  • Pradžioje smulkiai susilaužyk sausainius.
  • Tada sudėk sausainius į didelį dubenį arba puodą, kuriame bus patogu išmaišyti su pasiruošta mase.
  • Tuomet puode ant silpnos kaitros išlydyk sviestą, supilk kondensuotą pieną ir po to įmaišyk kakavą.
  • Kai jau gausi vientisą masę, kaitrą gali išjungti, o puodą nukelti.
  • Tuomet pasiruoštą masę pilk ant sausainių ir viską labai gerai išmaišyk.
  • Kai jau šiek tiek pravės, gali pilti, dėti į maišelius ir formuoti taip, kaip tau norisi – tarsi dešrą, arba apvaliai, arba stačiakampio formos. Tiesiog negali nepavykti!
  • Pjaustyk ir skanauk!

1 komentaras apie “Sausainių tinginys su kondensuotu pienu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą