Baltas varškės ir sausainių tinginys su kondensuotu pienu

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 8

Jau rodžiau savo labai pamėgtą tinginį su kondensuotu pienu ir riešutais. Taip pat rodžiau ir sausainių tinginį su kondensuotu pienu, tik be riešutų. O šiandien fantastiškas varškinis tinginys su kondensuotu pienu, kurį atradau visai neseniai Jis tobulas ir taškas. Kitaip net gaminti nebenoriu, nes gaunasi idealiai, gardžiai ir tobulai. Vertas visų pačių didžiausių pagyrų.

Beje, šiais labai pavykusiais gaminiais su kondensuotu pienu jau dalinausi anksčiau:
Citrininis pyragas su kondensuotu pienu;
Greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
šlapias aguonų pyragas su kondensuotu pienu;
obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
Gustavo obuolių pyragas su kondensuot pienu;

Receptui reikės:

  • pertrintos varškės: 500 gramų
  • sausainių: 360 gramų (labiausiai tiks “Selga” riešutų ir kondensuoto pieno skonio)
  • kondensuoto pieno: 220 gramų
  • džiovintų vaisių: 100 gramų
  • riešutų: 100 gramų
  • kambario temperatūros sviesto: 200 gramų
  • vanilinio cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
  • migdolų kvapo esencijos: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
  • citrinos sulčių: 2 valgomųjų šaukštų

Paruošimas

  • Iš pradžių sausainius sulaužyk nedideliais gabaliukais ir atidėk į šalį.
  • Tada į dubenį sudėk sviestą, kondensuotą pieną, vanilinį cukrų, migdolų kvapo esenciją, citrinos sultis ir gerai išsuk iki vientisos masės.
  • Tuomet sudėk varškę ir gerai viską išmaišyk.
  • Po to suberk džiovintus vaisius, riešutus ir sausainius, permaišyk.
  • Paskui skardą išklok maistine plėvele ir sudėk varškės masę.
  • Dėk į šaldytuvą mažiausiai 6 valandoms, o dar geriau laikyk per visą naktį.
  • Pjaustyk ir skanauk!


2 komentarai apie “Baltas varškės ir sausainių tinginys su kondensuotu pienu”

  1. Aš tikrai įsimylėjau. 🙂 dar niekada nebuvau gaminusi tinginio su varške ir dabar išmėginau. Jis tikrai tobulas. Ačiū.

    Atsakyti
Average
5 Based On 2

Parašykite komentarą