- Paruošimas: 20 min
- Porcijos: 6
Jau rodžiau savo labai pamėgtą tinginį su kondensuotu pienu ir riešutais. Taipogi rodžiau ir sausainių tinginį su kondensuotu pienu, tik be riešutų. O šį kartą rodau dar vieną fantastiškai skanų variantą, kurį nusižiūrėjau Beatos laidoje, greitai pagaminamą tinginį su šokoladu. Tikrai nuostabaus skonio pyragas!
Beje, šiais labai pavykusiais gaminiais su kondensuotu pienu jau dalinausi anksčiau:
– Citrininis pyragas su kondensuotu pienu;
– Greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– šlapias aguonų pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
– Gustavo obuolių pyragas su kondensuot pienu;
– Citrininis pyragas su kondensuotu pienu;
– Greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– šlapias aguonų pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
– Gustavo obuolių pyragas su kondensuot pienu;
Receptui reikės:
- “Gaidelio” sausainių: 500 gramų
- kondensuoto pieno: 0,5 indelio
- šokolado: 300 gramų
- sviesto: 60 gramų
Paruošimas
- Pradžioje sausainius sutrupink rankomis iki nedidelių gabaliukų.
- Tada ištirpink šokoladą su sviestu.
- Tuomet šokoladą supilk į kondensuotą pieną ir gerai išmaišyk.
- Po to trupintus sausainius sumaišyk su kondensuoto pieno ir šokolado mase, gerai viską išmaišyk.
- Paskui suformuok tarsi “dešrelę” (gali suformuoti ir kitą norimą formą), įvyniok ją į maistinę plėvelę ir palik šaldytuve porai valandų, kad sustingtų.
- Pjaustyk ir lepinkis!
Labai mėgstu įvairiausius Beatos receptus, tai būtinai pamėginsiu ir šį. 🙂