Vaflinis pyragas su kondensuotu pienu

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 4

Visai neseniai pasakojau apie savo vaikystėje labai pamėgtą kukurūzų pyragą su kondensuotu pienu. O šiandien noriu Jums parodyti dar vieną skanumyną iš vaikystės.

Saldus, kondensuotu pienu perteptų vaflinis pyragas – labai lengvai pagaminamas desertas. Jis itin mėgstamas vaikų ir suaugusių smaližių. Pjaustytas dailiomis figūromis, jis idealiai papuošia bet kokį šventinį stalą.

Vafliukai man asmeniškai yra vienas pačių įsimintiniausių vaikystės desertų. Jų, perteptų su šokoladiniu sviestu, nuolatos turėjo į svečius pakvietusi teta, juos itin dažnai pirkdavo senelis, kakavinį vaflių tortą, šonuose aplaistytą šokoladu ir su burlaiviu ant viršaus visada pirkdavome atostogaudami prie Baltijos jūros.

Mano mėgstamiausią vaflių tortą, tenka pripažinti, gamindavo mama. Ji juos – storus arba plonus, spalvotus arba vienspalvius – tepdavo su karameliniu “Rududu” kremu bei kondensuotu saldintu pienu. Po to, pertepimui leidusi susigerti per visą naktį, pjaustydavo gabaliukais bei patiekdavo į stalą.

Turiu prisipažinti – jiems aš niekada neturėjau saiko. Jie – trapūs bei minkšti, saldūs bei karameliniai vienu metu. Atrodo, kad vos viename nedideliame kąsnyje sutelpa viso pasaulio saldumynai. Šis vaflinis pyragas tikrai nepalieka abejingų.

Kaip ruošti vaflių pyragą su “Rududu” bei kondensuotu pienu?
Šio vaflinio pyrago su “Rududu” ir kondensuotu pienu paruošimsa labai lengvas. Reikia tik vaflius vieną po kito sutepti su kondensuotu pienu ir su “Rududu” (arba tik su vienu arba tik su kitu) bei po to paslėgti.

Pertepimo sluoksnis priklausys nuo vaflių storio ir nuo Jūsų smaližiaus poreikių. Aš pati naudojau plonus, apvalius vaflius, o pertepimo stengiuosi dėti tik tiek, kad matytųsi vaflio struktūra.

Labai svarbu suteptą vaflių pyragą paslėgti. Idealiausiai tai padaryti ant deserto uždėjus tokios pat arba didesnės formos sunkų daiktą ir padėti šaltai mažiausiai 4 valandos, o idealiausia per visą naktį.

Supjaustyti vaflius galite bet kokiomis norimomis formomis, idealiausia kvadratinėmis. Svarbiausia jų per daug nenumažinti, nes vafliai gali pradėti po truputį skleistis.

Iš kokių vaflių pyrago pertepimų galite rinktis?
Vaflių tortai arba vafliukai gali būti pertepami tiek su kakaviniu sviestu, tiek uogiene, tiek džemu, tiek su chalva, tiek su virintu kondensuotu pienu. Bet šis būdas – pertepti vaflius su kondensuotu pienu ir „Rududu“ yra pats lengviausias ir man asmeniškai pats skaniausias.

Kondensuotą pieną verčiau būtų rinktis saldintą, kuriame yra gausiau pieno riebalų. Kremas „Rududu“ yra karamelinis sutirštinto pieno produktas. Jis iš savęs yra kietesnis nei kondensuotas pienas, jį tepti kiek sudėtingiau.

Receptui reikės:

  • vafliai: 100 gramų (apvalūs arba stačiakampiai)
  • saldintas kondensuotas pienas: trečdalio skardinės
  • “Rududu”: trečdalio skardinės

Paruošimas

  • Pradžioje ant medinio paviršiaus arba stalviršio padėjęs vieną vaflį (jis bus matomas, todėl geriausia rasti lygesnį ir tvarkingesnį, tokį pat pasilikti ir torto apačiai), aptepk jį “Rududu”.
  • Tą patį pakartok su antru vafliu.
  • Tada ant pirmų dviejų vaflių uždėjęs trečiąjį, aptepk jį kondensuotu pienu.
  • Tą patį pakartok dar kartą, po to vėl dėk du vaflius, perteptus su “Rududu”.
  • Suteptus vaflius paslėk (uždėk medinę lentelę, ant jos – kitą sunkesnį daiktą), kad vaflių tortas tvirtai suliptų, vafliai suminkštėtų bei prisigertų “Rududu” ir kondensuoto pieno.
  • Palaikyk mažiausiai kelias valandas kambario temperatūros patalpoje.
  • Patiek kaip sausainius arba kaip tortą, su šviežiomis uogomis arba vaisiais. Lepinkis!

Parašykite komentarą