- Paruošimas: 30 min
- Porcijos: 8
Kukurūzų pyragas su kondensuotu pienu Rududu – tai dar vienas skanėstas, kurį labai lengva paruošti, į mano pastaruoju metu aptariamą temą “įvairūs kepiniai su kondensuotu pienu”.
Šiais receptais jau dalinausi ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
– pyragas su kondensuotu pienu ir ananasais;
– nekeptas želė pyragas “Mozaika” su kondensuotu pienu;
– karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
– nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
– keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
– pyragas su kondensuotu pienu ir ananasais;
– nekeptas želė pyragas “Mozaika” su kondensuotu pienu;
– karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
– nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
– keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
Tenka pripažinti, kad man augant, šis desertas buvo vienas pačių gardžiausių, ir tikriausiai ne vienam šis desertas sukelia ganėtinai nostalgiškus prisiminimus…😊Beje, anais laikais kukurūzų pyragą su kondensuotu pienu Rududu ruošdavo mano mama, o jau tik paskui aš. Šiandien ir Jūs galite jį paruošti pyragą, pagal mano nepamirštamą receptą. 🙂
Receptui reikės:
- nesaldžių kukurūzų lazdelių: 100 gramų
- kondensuoto pieno “Rududu”: 1 skardinės (397 gramų)
- sviesto: 100 gramų
- saulėgrąžų: pagal skonį
- sezamo sėklų: pagal skonį
- šokolado (aš šį kartą naudojau baltą ir pienišką)
Paruošimas
- Pradžioje sviestą išlydyk nedideliame inde, sudėk kondensuotą pieną “Rududu”, kaitink ant nedidelės kaitros ir visą laiką maišyk, kol susidaro vientisa masė.
- Tada pasiruoštą masę supilk ant kukurūzų, įberk saulėgrąžų, sezamo sėklų ir gerai išmaišyk.
- Po to dėk viską į torto kepimo formą nuimamais kraštais (prieš tai tortinės dugną išklok kepimo popieriumi, kad paskui lengvai išimtum tortą), švelniai paspausk (kad kukurūzai susislėgtų, bet dar nelūžinėtų).
- Jeigu torto formos neturite arba ji šiuo metu “užimta” kitiems reikalams, gali dėti viską tiesiog į storesnį celofaninį maišelį ir suformuoti stačiakampio formos pyragą.
- Galiausiai pyrago viršų papuošk lydytu šokoladu ir pabarstyk saulėgrąžų bei sezamo sėklų.
- Dėk uždengtą tortinę į šaldytuvą bent jau porai valandų.
- Kai jau kukurūzų tortas sustingsta, supjaustyk norimo dydžio bei formos gabaliukais. Skanauk!
Va čia tai tikras vaikystės skonis. Ačiū, kad priminėt šį receptą. 🙂