Kukurūzų pyragas su kondensuotu pienu – rududu

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 8

Kukurūzų pyragas su kondensuotu pienu Rududu – tai dar vienas skanėstas, kurį labai lengva paruošti, į mano pastaruoju metu aptariamą temą “įvairūs kepiniai su kondensuotu pienu”.

Tenka pripažinti, kad man augant, šis desertas buvo vienas pačių gardžiausių, ir tikriausiai ne vienam šis desertas sukelia ganėtinai nostalgiškus prisiminimus…😊Beje, anais laikais kukurūzų pyragą su kondensuotu pienu Rududu ruošdavo mano mama, o jau tik paskui aš. Šiandien ir Jūs galite jį paruošti pyragą, pagal mano nepamirštamą receptą. 🙂

Receptui reikės:

  • nesaldžių kukurūzų lazdelių: 100 gramų
  • kondensuoto pieno “Rududu”: 1 skardinės (397 gramų)
  • sviesto: 100 gramų
  • saulėgrąžų: pagal skonį
  • sezamo sėklų: pagal skonį
  • šokolado (aš šį kartą naudojau baltą ir pienišką)

Paruošimas

  • Pradžioje sviestą išlydyk nedideliame inde, sudėk kondensuotą pieną “Rududu”, kaitink ant nedidelės kaitros ir visą laiką maišyk, kol susidaro vientisa masė.
  • Tada pasiruoštą masę supilk ant kukurūzų, įberk saulėgrąžų, sezamo sėklų ir gerai išmaišyk.
  • Po to dėk viską į torto kepimo formą nuimamais kraštais (prieš tai tortinės dugną išklok kepimo popieriumi, kad paskui lengvai išimtum tortą), švelniai paspausk (kad kukurūzai susislėgtų, bet dar nelūžinėtų).
  • Jeigu torto formos neturite arba ji šiuo metu “užimta” kitiems reikalams, gali dėti viską tiesiog į storesnį celofaninį maišelį ir suformuoti stačiakampio formos pyragą.
  • Galiausiai pyrago viršų papuošk lydytu šokoladu ir pabarstyk saulėgrąžų bei sezamo sėklų.
  • Dėk uždengtą tortinę į šaldytuvą bent jau porai valandų.
  • Kai jau kukurūzų tortas sustingsta, supjaustyk norimo dydžio bei formos gabaliukais. Skanauk!

2 komentarai apie “Kukurūzų pyragas su kondensuotu pienu – rududu”

Average
5 Based On 2

Parašykite komentarą