- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 50 min
- Porcijos: 8
Tai dar vienas nuostabus pyragas su kondensuotu pienu iš mano jau daugelio gamintų.
Šiais receptais jau dalinausi ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
– nekeptas želė pyragas “Mozaika” su kondensuotu pienu;
– karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
– nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
– keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
– nekeptas želė pyragas “Mozaika” su kondensuotu pienu;
– karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
– nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
– keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
O šiandien nusprendžiau visiškai paprastą kondensuoto pieno pyragą pagardinti konservuotais ananasais. Nemeluosiu – eksperimentas labai pasiteisino. Gavosi be galo gardus desertas, kurį prie kavos puodelio labai greitai suvalgėme. Drąsiai imkite šį receptą ir Jūs. Nustebsite kaip skanu!
Receptui reikės:
- miltų: 250 gramų
- druskos: žiupsnelio
- kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
- konservuotų ananasų: 1 nedidelės skardinės
- minkšto sviesto: 125 gramų
- kiaušinių: 3
- vanilės ekstrakto: 2 arbatinių šaukštelių
- saldinto kondensuoto pieno: 390 gramų (naudoju karamelės pavidale)
Paruošimas
- Iš pradžių miltus sumaišyk su druska ir kepimo milteliais.
- Tada kambario temperatūros sviestą išsuk iki purumo.
- Po to po vieną įplak kiaušinius ir vanilės ekstraktą.
- Konservuotus ananasus susmulkink gabaliukais, įplak kondensuotą pieną.
- Tuomet visus šlapius produktus sumaišyk tarpusavyje, paskui įsuk miltų mišinį.
- Po to tešlą supilk į paruoštą kekso kepimo formą ir dėk į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Kepk maždaug 45-50 minučių.
- Pjaustyk ir skanauk!
Labai mėgstu ananasus pyraguose, tai šį receptą tikrai būtinai išmėginsiu. Ačiū. 🙂