Biskvitinis – kondensuoto pieno pyragas su plikytu kremu ir uogiene

  • Paruošimas: 40 min
  • Porcijos: 8
Šį pyragą gaminau savo dukros gimtadieniu. Net nesu tikra, kaip tiksliai jį reikėtų pavadinti, nes surinktas iš daugelio receptų ir mano eksperimentų. Bet drąsiai galiu patikinti, tikrai be galo skanus, pagaminti nesunku, o ir produktai paprasti, kasdieniniai. Pyragui iškepti aš naudojau 20 centimetrų skersmens formą.

Beje, tai dar vienas nuostabus pyragas su kondensuotu pienu iš mano jau daugelio gamintų.

Receptui reikės:

Biskvitui:
  • saldintas kondensuotas pienas: 400 gramų
  • miltai: 160 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • kepimo milteliai: 12 gramų
  • vanilės aromatas: šiek tiek
Tešlai:
  • miltai: 170 gramų
  • šaltas sviestas: 105 gramų
  • grietinė: 45 gramų
  • kiaušinių tryniai: 1
  • druska: šiek tiek
Kremui:
  • pienas: 500 mililitrų
  • 35% riebumo grietinėlė: 200 gramų (arba tiršta grietinė)
  • cukrus: 180 gramų
  • sviestas: 120 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • citrinos: 1 (reikia ir žievelės ir sulčių)
  • kukurūzų krakmolas: 40 gramų
Pertepimui:
  • spanguolių uogienė: 140 gramų (arba kita rūgštesnė uogienė)

Paruošimas

  • Pradžioje biskvitinei tešlai kondensuotą pieną išplak su kiaušiniais ir vanile, suberk persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išmaišyk. Tešla turėtų gautis tirštoka.
  • Tada torto formos dugną išklok su kepimo popieriumi, dėk maždaug po 3-4 valgomuosius šaukštus tešlos, paskirstyk tolygiai ir kepk 180-190 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol pradeda gražiai ruduoti. Ar jau iškepė, patikrink mediniu iešmeliu.
  • Padui iškepus iškart nuimk kepimo popierių. Šitaip iškepk 4 lakštus.
  • Smėlinei tešlai šaltą sviestą sukapok, įmušk kiaušinio trynį, įdėk grietinę, suberk druską su miltais ir užminkyk tešlą.
  • Tada įvyniok tešlą į maistinę plėvelę ir padėk į šaldymo kamerą maždaug 10-15 minučių.
  • Padalink tešlą į 4 lygias dalis, iš kiekvienos dalies iškočiok maždaug 21,5-22 centimetrų apskritimus.
  • Dėk į kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi ir pabarstytą miltais, ir kepk 190 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol pradeda gražiai ruduoti.
  • Iškart iškepus apipjaustyk į 20 centimetrų skersmens apskritimus.
  • Likučius sutrupink ir palik torto papuošimui.
  • Kremui į pieną įmušk kiaušinius, suberk cukrų, krakmolą ir uždėjus ant viryklės nuolatos maišydamas kaitink, kol kremas sutirštės.
  • Dar į karštą kremą įmaišyk sviestą, uždėk ant kremo maistinę plėvelę ir palik pilnai atvėsti.
  • Įmaišyk citrinos žievelę, šiek tiek citrinos sulčių ir išplaktą iki standumo grietinėlę.
  • Ant lėkštės uždėk vieną šaukštą kremo, kad tortas laikytųsi stabiliau.
  • Ant jo dėk biskvitinį padą, sutepk kremu, uždėk smėlinės tešlos padą, jį sutepk uogienės sluoksniu.
  • Vėl dėk biskvitinį padą, sutepk kremu, ant jo – smėlines tešlos padą ir šitaip surink visą tortą, dar vieną sluoksnį pertepk uogiene.
  • Pyrago šonus ir viršų sutepk kremu, apibarstyk trupiniais ir padėk į šaldytuvą. Idealiausia palaikyti per visą naktį.
  • Pjaustyk ir skanauk!


1 komentaras apie “Biskvitinis – kondensuoto pieno pyragas su plikytu kremu ir uogiene”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą