Rumuniškas varškės pyragas

  • Paruošimas: 30 min
  • Gaminimas: 45 min
  • Porcijos: 8

Rumuniškas varškės pyragas yra gardus ir maistingas desertas, kuris ne tik pamalonina gomurį, bet ir suteikia daug naudingų medžiagų mūsų organizmui. Varškė, pagrindinė šio pyrago sudedamoji dalis, yra puikus baltymų šaltinis, turintis mažai riebalų. Baltymai yra būtini raumenų augimui ir regeneracijai, taip pat svarbūs imuninės sistemos stiprinimui. Varškė taip pat aprūpina organizmą kalciu, kuris būtinas kaulų ir dantų sveikatai palaikyti. Be to, varškė lengvai virškinama, todėl ji puikiai tinka ir jautresniems skrandžiams.

Alternatyvūs ingredientai

  • Pienas: Galite naudoti augalinį pieną, pvz., migdolų ar sojų pieną, jei norite sumažinti laktozės kiekį.
  • Varškė: Kreminė varškė arba rikota gali būti pakeistos graikišku jogurtu arba maskarpone.
  • Cukrus: Cukraus pudra gali būti pakeista medumi ar klevų sirupu, jei norite sveikesnės alternatyvos.
  • Manų kruopos: Galima naudoti avižinius dribsnius arba kokosų drožles kaip alternatyvą.

Receptas

Receptui reikės:

Tešlai:

  • 7 valgomųjų šaukštų pieno
  • 7 valgomųjų šaukštų aliejaus
  • 6 valgomųjų šaukštų cukraus (galima maišyti perpus rudą su baltu)
  • 350 gramų miltų
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių

Įdarui:

  • 500 gramų labai gerai pertrintos varškės (idealiai tinka kreminė arba rikota)
  • 2 kiaušiniai
  • 200 gramų cukraus pudros
  • 80 gramų sviesto
  • 2 valgomųjų šaukštų manų kruopų
  • 1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė
  • 1 saujelės razinų
  • pora šaukštelių natūralaus pudingo (nėra būtina)

Paruošimas

  1. Pradžioje tešlai puode užvirk pieną, aliejų ir cukrų.
  2. Nukelk nuo kaitros, šiek tiek atvėsink ir supilk į dubenį.
  3. Suberk miltus ir kepimo miltelius. Įmušk kiaušinius ir maišyk, kol bus galima minkyti.
  4. Naudojau apvalią 26 centimetrų skersmens skardą.
  5. Tešlą padalink į 2 dalis, iškočiok iš vienos kokių 28 centimetrų blyną ir dėk į skardą. Apspausk kraštelius.
  6. Įdarui visus ingredientus gerai išmaišyk mikseriu, supilk ant blyno ir apiberk razinom.
  7. Tuomet dar kartą iškočiok iš kitos dalies blyną, uždėk ant įdaro ir suspausk blynų kraštelius.
  8. Subadyk šakute ir kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
  9. Tik reikia neskubėti pjauti, palaukti, kol pilnai atšals, nes įdaras dar nebus sustingęs ir išbėgs.

Skanaus!

Šio pyrago gamyba ne tik suteiks džiaugsmo šeimai, bet ir užtikrins sveiką bei maistingą desertą. Patiekalas yra lengvai pritaikomas pagal jūsų skonį, o alternatyvūs ingredientai leidžia eksperimentuoti ir atrasti naujus skonius.

rumuniškas varškės pyragas su razinomis
rumuniškas varškės pyragas su razinomis

1 komentaras apie “Rumuniškas varškės pyragas”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą