- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 40 min
- Porcijos: 8
Tai dar vienas be galo skanus pyragas su kondensuotu pienu iš mano jau daugelio gamintų, su šiuo ingredientu. Kaip jau minėjau, stengiuosi dalinti labiausiai pasitiesusiaisiais receptais, kurie dar nenuvylė.:)
Šiais receptais jau dalinausi ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
– pyragas su kondensuotu pienu ir ananasais;
– nekeptas želė pyragas “Mozaika” su kondensuotu pienu;
– karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
– nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
– keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
– pyragas su kondensuotu pienu ir ananasais;
– nekeptas želė pyragas “Mozaika” su kondensuotu pienu;
– karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
– nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
– keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
O šį kartą itin lengvas, labiau net į rūgštumą (jeigu Jums trūksta saldumo – iškepusį barstome cukraus pudra). Man pačiai asmeniškai saldumo visiškai netrūko, namiškiams irgi, tad pyragas dingo rekordiniu greičiu. Didžiausias darbas gaminant pjaustyti rabarbarus, o visa kita labai lengva, pavyks net virtuvės naujokams.Bus tikrai kartojamas dar ne vieną kartą, nes nesu mačiusi šitaip greit suvalgyto pyrago mūsų šeimoje. 🙂
Receptui reikės:
- kondensuoto pieno: 1 skardinės
- kiaušinių: 3
- miltų: 6 valgomųjų šaukštų su kaupu
- kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
- rabarbarų: 10 (~24 centimetrų ilgio)
- cinamono
Paruošimas
- Pradžioje plakikliu susiplak kiaušinius iki putų.
- Tada supilk kondensuotą pieną ir dar paplak.
- Tuomet miltus sumaišyk su kepimo milteliais ir iš lėto, maišydamas, suberk į tešlą.
- Po to rabarbarus nulupk bei supjaustyk nedideliais gabaliukais.
- Supjaustytus pabarstyk cinamonu.
- Po to pasiruoštą pusę tešlos supilk į kepimo popieriumi išklotą formą (aš visada naudoju atsegamais kraštais), ant viršaus berk rabarbarų gabaliukus ir viską užpilk likusia tešla.
- Pasiruoštą formą dėk į įkaitintą 190 laipsnių temperatūros orkaitę (kepimas “viršus – apačia”). Kepk apie 40 minučių.
- Ištraukęs iškepusį pyragą, palauk kol atvės.
Pats geriausias pyragas su rabarbarais ir taškas. Kitų net negaminu! 🙂