Rabarbarų pyragas su kondensuotu pienu

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 40 min
  • Porcijos: 8
Tai dar vienas be galo skanus pyragas su kondensuotu pienu iš mano jau daugelio gamintų, su šiuo ingredientu. Kaip jau minėjau, stengiuosi dalinti labiausiai pasitiesusiaisiais receptais, kurie dar nenuvylė.:)

O šį kartą itin lengvas, labiau net į rūgštumą (jeigu Jums trūksta saldumo – iškepusį barstome cukraus pudra). Man pačiai asmeniškai saldumo visiškai netrūko, namiškiams irgi, tad pyragas dingo rekordiniu greičiu. Didžiausias darbas gaminant pjaustyti rabarbarus, o visa kita labai lengva, pavyks net virtuvės naujokams.Bus tikrai kartojamas dar ne vieną kartą, nes nesu mačiusi šitaip greit suvalgyto pyrago mūsų šeimoje. 🙂

Receptui reikės:

  • kondensuoto pieno: 1 skardinės
  • kiaušinių: 3
  • miltų: 6 valgomųjų šaukštų su kaupu
  • kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
  • rabarbarų: 10 (~24 centimetrų ilgio)
  • cinamono

Paruošimas

  • Pradžioje plakikliu susiplak kiaušinius iki putų.
  • Tada supilk kondensuotą pieną ir dar paplak.
  • Tuomet miltus sumaišyk su kepimo milteliais ir iš lėto, maišydamas, suberk į tešlą.
  • Po to rabarbarus nulupk bei supjaustyk nedideliais gabaliukais.
  • Supjaustytus pabarstyk cinamonu.
  • Po to pasiruoštą pusę tešlos supilk į kepimo popieriumi išklotą formą (aš visada naudoju atsegamais kraštais), ant viršaus berk rabarbarų gabaliukus ir viską užpilk likusia tešla.
  • Pasiruoštą formą dėk į įkaitintą 190 laipsnių temperatūros orkaitę (kepimas “viršus – apačia”). Kepk apie 40 minučių.
  • Ištraukęs iškepusį pyragą, palauk kol atvės.


1 komentaras apie “Rabarbarų pyragas su kondensuotu pienu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą