- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 45 min
- Porcijos: 8
Beje, tai dar vienas receptas į mano paskutiniu metu aptariamą temą “įvairūs kepiniai su kondensuotu pienu”.
Šiais receptais jau dalinausi ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
– pyragas su kondensuotu pienu ir ananasais;
– nekeptas želė pyragas “Mozaika” su kondensuotu pienu;
– karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
– nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
– keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
Iš nurodytų ingredientų gaunasi 21-24 centimetrų skersmens apvali arba standartinė pailga kekso forma; tinka ir kokia ne per didžiausia stačiakampė.
Receptui reikės:
- kiaušiniai: 3
- saldus kondensuotas pienas: 1 skardinės (~400 gramų)
- sviestas: 100g ramų
- miltai: 150 gramų
- malti migdolai: 50 gramų (galite pakeisti 40 gramų miltų)
- kepimo milteliai: 1 kupino arbatinio šaukštelio
- konservuoti persikai arba abrikosai: 1 nedidelės skardinės (puikiai tiks tiek obuoliai, kriaušės, slyvos; gardus pyragas ir visai be nieko)
- migdolų plokštelės (užbarstyti ant pyrago viršaus)
- cukraus pudra (užsijojimui ant pyrago viršaus)
Paruošimas
- Pradžioje kiaušinius plak, kol suputoja.
- Tada supilk kondensuotą pieną ir dar gerai paplak.
- Tuomet sviestą ištirpink ir šiek tiek pravėsinti.
- Supilk į kiaušinių ir kondensuoto pieno masę ir dar kartą išplak.
- Miltus sumaišyk su maltais migdolais bei kepimo milteliais.
- Suberk į tešlą ir viską gerai išmaišyk.
- Tuomet kepimo formą išklok su kepimo popieriumi.
- Supilk tešlą, ant viršaus išdėliok pasmulkintus persikus arba abrikosų puseles ir užbarstyk migdolų plokštelių.
- Kepk iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
- Atvėsusį pabarstyk cukraus pudra.
- Pjaustyk ir skanauk!
Tikrai puikus, gamintas jau ne kartą su įvairiais įdarais ir visada puikiai pavykstantis.