Keptas pyragas su migdolais ir kondensuotu pienu

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 45 min
  • Porcijos: 8
Tai mūsų šeimoje itin dažnai kepamas pyragas su kondensuotu pienu ir migdolais, kai reikia ko nors skanaus ir greito, kai užsuka netikėtai svečiai. Iš tokių ingredientų, kuriuos praktiškai galiu surasti savo spintelėje arba šaldytuve. Ir visada tikrai puikiai pavyksta. Kondensuotas pienas ir šiek tiek maltų riešutų visada padaro stebuklus. 🙂

Beje, tai dar vienas receptas į mano paskutiniu metu aptariamą temą “įvairūs kepiniai su kondensuotu pienu”.

Šiais receptais jau dalinausi ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
pyragas su kondensuotu pienu ir ananasais;
nekeptas želė pyragas “Mozaika” su kondensuotu pienu;
karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
obuolių pyragas su kondensuotu pienu;

Iš nurodytų ingredientų gaunasi 21-24 centimetrų skersmens apvali arba standartinė pailga kekso forma; tinka ir kokia ne per didžiausia stačiakampė.

Receptui reikės:

  •  kiaušiniai: 3
  • saldus kondensuotas pienas: 1 skardinės (~400 gramų)
  • sviestas: 100g ramų
  • miltai: 150 gramų
  • malti migdolai: 50 gramų (galite pakeisti 40 gramų miltų)
  • kepimo milteliai: 1 kupino arbatinio šaukštelio
  • konservuoti persikai arba abrikosai: 1 nedidelės skardinės (puikiai tiks tiek obuoliai, kriaušės, slyvos; gardus pyragas ir visai be nieko)
  • migdolų plokštelės (užbarstyti ant pyrago viršaus)
  • cukraus pudra (užsijojimui ant pyrago viršaus)

Paruošimas

  • Pradžioje kiaušinius plak, kol suputoja.
  • Tada supilk kondensuotą pieną ir dar gerai paplak.
  • Tuomet sviestą ištirpink ir šiek tiek pravėsinti.
  • Supilk į kiaušinių ir kondensuoto pieno masę ir dar kartą išplak.
  • Miltus sumaišyk su maltais migdolais bei kepimo milteliais.
  • Suberk į tešlą ir viską gerai išmaišyk.
  • Tuomet kepimo formą išklok su kepimo popieriumi.
  • Supilk tešlą, ant viršaus išdėliok pasmulkintus persikus arba abrikosų puseles ir užbarstyk migdolų plokštelių.
  • Kepk iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
  • Atvėsusį pabarstyk cukraus pudra.
  • Pjaustyk ir skanauk!

1 komentaras apie “Keptas pyragas su migdolais ir kondensuotu pienu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą