Arbatinių sausainių karamelinis tinginys su Rududu

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 6
Pastaruoju metu “užsivedžiau” gaminti įvairiausius tinginius. Jau rodžiau šiuos labai patikusius receptus:
krekerių tinginys su kondensuotu pienu;
Beatos tinginys su kondensuotu pienu ir šokoladu;
baltas varškės tinginys su kondensuotu pienu;

Apskritai, tinginys man toks tikras lietuviškas desertas. Nors ir tiksliai nežinau, ar tikrai jis yra lietuviškas, bet tikrai nuostabus. Mano šeima mėgsta juos visokiausius, bet dažniausiai gaminame varškės tinginį ir šį, karamelinį, su “Rududu”.

Nežinau, kiek kartų jis jau buvo skanautas, savo pirštais tikriausiai nesuskaičiuočiau – be galo daug. Ir visi itin mėgsta, visiems galite lengvai įtikti. Kažkas man yra pasakęs, kad geriausia tinginiui naudoti sausainius “Gaidelis”, nes jie iš savęs ne tokie saldūs ir tvirtai laikosi. Bet man asmeniškai pats skaniausias karamelinis tinginys gaunasi su pačiais pačiais paprasčiausiais arbatiniais sausainiais, kurie įprastai vieni patys mums nėra labai skanūs, bet tinginiui tinka kuo idealiausiai. Aš net nežinau, kodėl. Bet rekomenduoju išmėginti.

Dar itin gardu ir sauja graikinių riešutų arba kokių džiovintų vaisių įdėti, galite ir dalį sausainių šokoladinių naudoti, jeigu tik yra noro. Bet kokiu atveju itin geras desertas, pagaminti gali kiekvienas ir šiaip prie arbatos arba kavos tikrai itin skanu. Tad pasigaminam!

Receptui reikės:

  • Rududu: 1 indelio (400 gramų)
  • sviestas: 200 gramų
  • arbatiniai sausainiai: 3 pakelių (~500 gramų)

Paruošimas

  • Pradžioje arbatinius sausainius sulaužyke smulkiais gabaliukais.
  • Tada sviestą ištirpink kartu su rududu iki vientisumo.
  • Dar karštą masę supilk ant sulaužytų sausainių ir gerai išmaišyk.
  • Tinginį sukrėsk į maišelį arba ant maistinės plėvelės, suformuok norimą formą ir dėk į šaldytuvą sustingti.
  • Pjaustyk ir skanauk!


1 komentaras apie “Arbatinių sausainių karamelinis tinginys su Rududu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą