- Paruošimas: 60 min
- Porcijos: 8
Šis tortas “Varškinis gaivumėlis” su kondensuotu pienu buvo išmėgintas kelių mano draugių ir labai išgirtas, todėl nebeliko nieko kito kaip ir pačiai išmėginti bei įsitikinti ar jis tikrai toks geras. Ir nuosprendis toks – mano šeimai be galo patiko. Pyrago skonį visiškai apibūdina jo pavadinimas – tortas varškinis, itin gaivus ir be galo gardus.
Beje, jis kuo idealiausiai tinka į mano paskutiniu vis aprašomą temą “gaminiai su kondensuotu pienu”, kurie pavyko ir kuriais drąsiai galiu pasidalinti su Jumis.
Šiais labai pavykusiais gaminiais su kondensuotu pienu jau dalinausi anksčiau:
– Citrininis pyragas su kondensuotu pienu;
– Greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– šlapias aguonų pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
– Gustavo obuolių pyragas su kondensuot pienu;
Receptui reikės:
- kiaušinių: 5
- cukraus: 220 gramų
- miltų: 220 gramų
- aliejaus: 60 gramų
- vanilinio cukraus: 2 arbatinių šaukštelių
- kepimo miltelių: 2 arbatinių šaukštelių su kapu
- vandens: 150 mililitrų
- citrinos sulčių: iš 0,5 vnt.
- cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
- grietinėlės: 360 gramų (35% riebumo)
- cukraus: 3 valgomųjų šaukštų
- citrinos rūgštelės: 0,5 arbatinio šaukštelio
- desertinės trintos varškės: 360 gramų
- persikų skonio želė: 1 pakelio (+250 mililitrų vandens; pasiruošiame iš anksto)
- vyšnių skonio želė: 1 pakelio (+250 mililitrų vandens; pasiruošiame iš anksto)
- minkštas sviestas: 200 gramų
- saldintas kondensuotas pienas: 200 gramų
Paruošimas
- Pradžioj kiaušinius išplak su cukrumi ir vaniliniu cukrumi maždaug 5 minutes, kol masė patrigubės bei pabals, beplakant plona srovele supilk aliejų ir dar maždaug minutę paplak.
- Tada sudėk miltus sumaišytus su kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišyk nuo dugno link viršaus, lengvai, bet gerai.
- Tuomet tešlą padalink į tris lygias dalis ir kepk atskirai po vieną kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje (aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens). Kepk iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-18 minučių, kol gražiai paraus. Tikrink mediniu pagaliuku.
- Šitaip iškepk 3 biskvitus, palike juos atvėsti.
- Biskvitų sulaistymui sumaišyk visus nurodytus ingredientus tarpusavyje, maišyk kol cukrus ištirpsta.
- Pertepimui iš anksto paruošk žėlė, bet ne taip kaip nurodyta ant pakelio, o su 250 mililitrų karšto vandens (kad žėlė gautųsi standesnė).
- Sustandėjusią žėlė sutarkuok per burokinę tarką.
- Grietinėlę išplak su cukrumi ir citrinos rūgštele iki standumo, įplak varškę ir įdėk sutarkuotą žėlė assorti. Viską lengvai išmaišyk.
- Tada į tortinę dėk biskvitą, gerai jį sulaistyk, sudėk pusę pasiruošto kremo.
- Dėk antrą biskvitą, dar kartą sulaistyk ir užtepk likusį kremą.
- Uždenk paskutiniu sulaistytu biskvitu.
- Palik šaldytuve.
- Sviestiniam kremui minkštą sviestą plak ilgai, kol tampa baltas. Dalimis supilk kondensuotą pieną. Dar paplak, kol gausi vientisą glotnų kremą.
- Aptepk tortą pasiruoštu kremu ir puošk pagal savo fantaziją bei norus.
- Pjaustyk ir skanauk!
- Pastebėjimas: Aš gamindama naudoju kreminę varškę “President”, ji iš savęs glotni, tad jos papildomai pertrinti nereikia.
Va čia tai skanumėlis, bus gaminama dar ne kartą. 🙂