Karamelinis tortas Karvutė su grietinėlės, maskarponės ir kondensuoto pieno kremu

  • Paruošimas: 75 min
  • Porcijos: 8

Apie šį karamelinį tortą Karvutė su fantastišku grietinėlės, maskarponės ir kondensuoto pieno kremu man papasakojo kolegė ir primygtinai reikalavo išmėginti, nes sakė, kad jį tikrai patalpinsiu visiems savo skaitytojams. Galiu tik pasakyti, kad skonis fantastiškas. Lengvai karamelinis, saldus ir tikrai tirpstantis burnoje tortas. Dabar jau ir Jums primygtinai jį rekomenduoju!

Šiais itin gerai pavykusiais gaminiais su kondensuotu pienu jau dalinausi anksčiau:
Citrininis pyragas su kondensuotu pienu;
Greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
šlapias aguonų pyragas su kondensuotu pienu;
obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
Gustavo obuolių pyragas su kondensuot pienu;

Receptui reikės:

Biskvitui:
  • kiaušinių: 6
  • cukraus pudros: 145 gramų
  • miltų: 145 gramų
  • druskos: žiupsnelio
Biskvitų sulaistymui:
  • citrinos sulčių: 1,5 valgomojo šaukšto
  • vandens: 125 mililitrų
  • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
Pertepimui:
  • virto saldinto kondensuoto pieno
Kremui:
  • riebios grietinėlės: 200 mililitrų
  • maskarponės sūrio: 250 gramų
  • virto saldinto kondensuoto pieno: 145 gramų

Paruošimas

  • Kepk biskvitą: Kiaušinius išplak su druska bei cukrumi iki standžių putų, kol jų apimtis padidėja (maždaug 10 minučių).
  • Paskui suberk persijotus miltus į kiaušinių masę ir atsargiai, šluotele išmaišyk padarant kuo mažiau judesių iš apačios į viršų.
  • Tada kepimo formos (aš naudoju 26 centimetrų skersmens) dugną išklok kepimo popieriumi ir joje paskirstyk tešlą.
  • Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
  • Atvėsusį biskvitą perpjauk į tris dalis.
  • Biskvitų sulaistymui: Karštame vandenyje ištirpink cukrų ir palik atvėsti.
  • Tada įpilk citrinos sultis ir išmaišyk.
  • Ruošk kremą: Sumaišyk maskarponės sūrį su virtu kondensuotu pienu iki vienalytės glotnios konsistencijos.
  • Tuomet atskirame inde iki standumo išplak grietinėlę. Ją dalimis įmaišyk į sūrio masę.
  • Surink tortą: Į tortinę sudėk pirmą biskvito lakštą. Jį sulaistyk, aptepk virtu kondensuotu pienu.
  • Ant jo dėk trečdalį paruošto kremo.
  • Paskui dėk antrą biskvito lakštą, jį taip pat sulaistyk, aptepk virtu kondensuotu pienu ir sudėk ant jo dar trečdalį kremo.
  • Ant viršaus sudėk likusį sulaistytą biskvito lakštą.
  • Tortą aptepk likusiu kremu ir puošk pagal savo fantaziją ir norus.
  • Pjaustyk ir skanauk!
pyragas karvutė su kondensuoto pieno ir maskarponės kremu
pyragas karvutė su kondensuoto pieno ir maskarponės kremu

 

tortas karvutė su kondensuotu pienu ir maskarpone
tortas karvutė su kondensuotu pienu ir maskarpone

 

karamelinis tortas su maskarpone ir kondensuotu pienu
karamelinis tortas su maskarpone ir kondensuotu pienu

Parašykite komentarą