Slyvų pyragas su kondensuotu pienu

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 50 min
  • Porcijos: 8

Kada gi daugiau reikėtų keptis įvairiausius pyragus, jei ne tada kai už lango blogas oras ir nesinori net iškišti nosies pro duris. Šį slyvų pyragą su kondensuotu pienu esu kepusi labai seniai, kai dar nekeldavau receptų į internetą, ir jis sulaukė labai daug gerų atsiliepimų iš aplinkinių rato ir ne viena draugė paprašė recepto. Tad šį kartą su jumis dalinuosi laiko patikrintu pyragu. Tai tikrai labai greitai greitai pagaminamas pyragas (didžiausią dalį darbo už mus atliks orkaitė), itin skanus, nesprangus ir panašiai. Trumpai tariant, kepame ir mėgaujamės pyrago kąsneliu prie mėgstamos kavos arba arbatos puodelio.

Beje, pastaruoju metu gaminau daugybe įvairių pyragų su kondensuotu pienu ir pačiais geriausiais rezultatais pasidalinu su Jumis.

O dabar einame prie šio recepto. 😉

Receptui reikės:

  • kiaušiniai: 3
  • saldintas kondensuotas pienas: 385 gramų
  • tirpintas atvėsintas sviestas: 100 gramų
  • kvietiniai miltai: 200 gramų
  • slyvos: 6 didesnės (arba 8 mažesnių)
  • migdolų drožlės: 1 saujos
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • cukraus pudra: pagal poreikį

Paruošimas

  • Pradžioje į dubenį įmušk kiaušinius ir išplak elektriniu plaktuvu.
  • Tada supilk kondensuotą pieną, sviestą ir išmaišyk.
  • Tuomet įsijok miltus su kepimo milteliais, įberk druskos ir dar vieną kartą išmaišyk.
  • Tada tris slyvas supjaustyk gabaliukais ir suberk į dubenį su tešla. Permaišyk.
  • Kepimo formą ištiesk su kepimo popieriumi ir supilk pasiruoštą tešlą.
  • Likusias tris slyvas supjaustyk griežinėliais ir išdėliok ant tešlos viršaus. Užberk migdolų drožlių.
  • Kepk įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 45-50 minučių.
  • Kai jau iškeps, pabarstyk cukraus pudra.
  • Pjaustyk ir skanauk!

Parašykite komentarą