Turinys:
Iš pradžių planavau kepti pyragą tačiau išėjo kažkas panašaus į apkepą, kurį geriausia valgyti dar šiltą su šaukšteliu uogienės ir grietinės. Kadangi vis dar negaliu atsidžiaugti tuo, jog namuose, kuriuose gyvenu yra puikiai veikianti orkaitė ir jaukiai nuteikianti virtuvė.
- Trukmė: 15 min. ruošti, apie 60 min. kepti
- Porcijos: 8-10
Ingredientai:
- 4-5 didelių melsvųjų slyvų;
- 85 g naminio sviesto;
- 170 g (3/4 puodelio) cukraus;
- žiupsnio vanilinio cukraus;
- 4 dideli kiaušiniai;
- 400 g kreminės varškės;
- apie 300 ml naminio kefyro (2.5 proc.);
- 2 puodeliai miltų;
- 1.5 šaukštelio kepimo miltelių.
Apkepo paruošimas
- Sviestą ištirpinkite prikaistuvyje ant silpnos ugnies. Supilkite į didesnį indą ir gerai išsukite su paprastu ir vaniliniu cukrumi.
- Po vieną įmuškite ir įmaišykite kiaušinius. Varškę gerai ištrinkite ir įmaišykite į tešlą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir pakaitomis pilkite drauge su kefyru, kad lengviau išsimaišytų viskas.
- Slyvas švariai nuplaukite, išimkite kaulelius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Kepimo indą (galite naudoti pailgą, apskritą, ar tradicinį kekso, nesvarbu) ištepkite truputėliu riebalų, jei šis ne silikoninis. Supilkite mažesnę dalį tešlos, ant jos užbarstykite supjaustytas slyvas. Ant viršaus užpilkite likusią tešlą.
- Pyragą pašaukite į iki 180 laispnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą, kol įsmeigta šakutė išlenda neaplipusi tešla. Pyragą atvėsinkite ir tik tada iškrėskite iš kepimo indo. Taip reikia elgtis su keptais varškės pyragais ir apkepais, nes kol varškė karšta, ji būna minkšta, o pyragui kiek atvėsus sukietėja, todėl tada ir išimti ir pjaustyti būna kur kas lengviau 🙂
Skanaus!
1 komentaras apie “Varškės apkepas su slyvomis”