Turinys:
Bandelės iškepa labai skanios ir purios. Tai dar vienas puikus mielinės tešlos receptas iš turkiškos virtuvės. Įdarą galima pasirinkti bet kokį, mėgstamą.
Ingredientai
Tešlai:
- 600 g. miltų;
- 100 ml vandens (šilto);
- 100 g. grietinės 30 % riebumo;
- 100 ml aliejaus;
- 100 ml pieno (šilto);
- 1 kiaušinis;
- 3 valgomieji šaukštai cukraus;
- 7 g. sausų mielių;
- 7 g. kepimo miltelių;
- 1 arbatinis šaukštelis druskos.
Įdarui:
- 450 g. maltos mėsos;
- 130 g fermentinio sūrio;
- 1 svogūnas;
- 2 šaukštai pomidorų padažo;
- Šiek tiek petražolių (smulkintų);
- Šiek tiek krapų (smulkintų);
- Šiek tiek paprikos miltelių;
- Šiek tiek druskos;
- Šiek tiek pipirų;
- Šiek tiek aliejaus (kepimui).
Aptepimui:
- 1 kiaušinio trinys;
- 2 valgomieji šaukštai pieno;
- Šiek tiek sezamo sėklų (apibarstymui).
Bandelių paruošimas
- Į dubenėlį supyliau šiltą vandenį, subėriau mieles, cukrų ir palikau pastovėti 15 minučių.
- Į dubenį įmušiau kiaušinį, subėriau druską, supyliau šiltą pieną, aliejų, mieles, sudėjau grietinę ir gerai išmaišiau. Palaipsniui maišydama subėriau miltus sumaišytus su kepimo miltelias ir užminkiau tešlą. Minkiau 6 – 7 minutes. Tešla turi būti minkšta, elastinga ir nelipti prie rankų. Jei tešla lipni, berti šiek tiek daugiau miltų. Tešlą aptepiau aliejumi, įdėjau į dubenį, uždengiau rankšluosčiu ir palikau pakilti šiltoje vietoje apie 50 minučių.
- Įdarui: į įkaitintą keptuvę įpyliau aliejaus, sudėjau maltą mėsą ir apkepinau 5 – 7 minutes, tada sudėjau smulkintą svogūną ie dar šiek tiek pakepinau, kol jis suminkštėjo. Tada įdėjau pomidorų padažo, prieskonių, žalumynų ir nuėmus nuo dujinės palikau atvėsti.
- Sūrį sutarkavau stambia tarka.
- Pakilusią tešlą padalinau į 12 vienodų dalių. Iš kiekvienos iškočiojau maždaug 13 centimetrų skersmens paplotėlį. Per vidurį dėjau tarkuoto sūrio, ant jo – maltos mėsos. Sujungiau ir užspaudžiau tešlos kraštus.
- Ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, sudėjau bandeles sujungimu žemyn.
- Prieš kepant aptepiau kiaušinio – pieno plakiniu, pabarsčiau sezamo sėklomis ir viršuje peiliu įstrižai įpjoviau keletą pjūvių.
- Kepiau iki 200 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 25 minutes.
Iškepusias bandeles uždengiau virtuviniu rankšluosčiu ir leidau šiek tiek atvėsti.
Skanaus!!! ♥️♥️♥️
RECEPTO AUTORIUS: @Pas Mamuką Virtuvėje