🍪 Biscotti su pistacijomis ir apelsinais

  • Trukmė: apie 60-70 min.
  • Porcijos: 6-8

Ingredientai:

  • 1/4 stiklinės tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1 stiklinės cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 kiaušinių tryniai;
  • 1 1/2 a.š. kepimo miltelių;
  • apie 1 1/2 stiklinės kvietitinių miltų;
  • 3 saujos išgliaudytų pistacijų riešutų (geriausia nesūdytų);
  • 1 didelio apelsino tarkuotos žievelės;
  • žiupsnelio druskos;
  • baltojo šokolado glajaus (nebūtinai).

Paruošimas

Apesinų skonio itališki biscotti su pistacijų riešutais
Apesinų skonio itališki biscotti su pistacijų riešutais
  1. Paruoškite pistacijų riešutus, t.y. išgliaudykite. Aš kiekio nesvėriau, bet išlukštentų gavosi apie tris saujas. Švariai nuplaukite aplesiną ir nutarkuokite žievelę. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laispnių temperatūros.
  2. Aliejų gerai ištrinkite su cukrumi, tada įmuškite ir įmaišykite du kiaušinius, po to, įmaišykite atskirtus kiaušinių trynius. Įmaišykite riešutus ir apelsino žievelę. Miltus sumaišykit su kepimo milteliais ir druska, supilkite į tešlą ir išminkykite. Jeigu tešla labai limpa prie rankų ir neįmanoma minkyt – įpilkite dar miltų.
  3. Išminkytą tešlą suplokite į tokį tarsi kepalą ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Skardą pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol paruduos, apie 30 minučių. Tada išimkite, leiskite atvėsti 10 minučių, paskui supjaustykite riekelėmis, sudėkite ant skardos ir grąžinkite į orkaitę, sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir pakepinkite dar apie 10 minučių.
  4. Iškepusius ir atvėsusius biscotti galite apšlakstyti baltojo šokolado ar kokiu kitu glajum, tačiau skanu ir be nieko, kadangi saldumo tikrai netrūksta.

Skanaus!!!

[the_ad id=”6305″]


Parašykite komentarą