Turinys:
- Trukmė: apie 60-70 min.
- Porcijos: 6-8
Ingredientai:
- 1/4 stiklinės tyro alyvuogių aliejaus;
- 1 stiklinės cukraus;
- 2 kiaušiniai;
- 2 kiaušinių tryniai;
- 1 1/2 a.š. kepimo miltelių;
- apie 1 1/2 stiklinės kvietitinių miltų;
- 3 saujos išgliaudytų pistacijų riešutų (geriausia nesūdytų);
- 1 didelio apelsino tarkuotos žievelės;
- žiupsnelio druskos;
- baltojo šokolado glajaus (nebūtinai).
Paruošimas
- Paruoškite pistacijų riešutus, t.y. išgliaudykite. Aš kiekio nesvėriau, bet išlukštentų gavosi apie tris saujas. Švariai nuplaukite aplesiną ir nutarkuokite žievelę. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laispnių temperatūros.
- Aliejų gerai ištrinkite su cukrumi, tada įmuškite ir įmaišykite du kiaušinius, po to, įmaišykite atskirtus kiaušinių trynius. Įmaišykite riešutus ir apelsino žievelę. Miltus sumaišykit su kepimo milteliais ir druska, supilkite į tešlą ir išminkykite. Jeigu tešla labai limpa prie rankų ir neįmanoma minkyt – įpilkite dar miltų.
- Išminkytą tešlą suplokite į tokį tarsi kepalą ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Skardą pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol paruduos, apie 30 minučių. Tada išimkite, leiskite atvėsti 10 minučių, paskui supjaustykite riekelėmis, sudėkite ant skardos ir grąžinkite į orkaitę, sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir pakepinkite dar apie 10 minučių.
- Iškepusius ir atvėsusius biscotti galite apšlakstyti baltojo šokolado ar kokiu kitu glajum, tačiau skanu ir be nieko, kadangi saldumo tikrai netrūksta.
Skanaus!!!
[the_ad id=”6305″]