Varškės žagarėliai

Tiesa, šie žagarėliai su varške vizualiai panašūs į spurgas, tačiau iš tiesų yra traškūs, todėl jei norite minkštų, a la spurginių žagarėlių, įsidėmėkite, kad pagal šį receptą jie tokie nebus. Šitie gali truputėlį priminti senoviškas, kupinas nostalgijos voverūškas, pamenat?

Varškės žagarėliai
Varškės žagarėliai
  • Trukmė: apie 2-3 val.
  • Porcijos: apie apie 50-60 žagarėlių

Ingredientai:

  • 180 g riebios varškės;
  • 3/4 puodelio (170 g) cukraus;
  • 4 nemažų kiaušinių;
  • 200 g liesesnės grietinės;
  • a.š. vanilinio cukraus;
  • žiupsnio cinamono;
  • romo esencijos šlakelio;
  • maždaug 4 puodelių miltų (kol tešla nelips prie rankų);
  • 700-800 ml aliejaus (kepimui);
  • miltų (kočiojimui).

Žagarėlių paruošimas

  1. Varškę ištrinkite su cukrumi, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite su grietine. Įmaišykite vanilinio cukraus, cinamono, romo esencijos. Jeigu norite, į tešlą galite įpilti šaukštą degtinės, romo ar kito stipraus alkoholio (sakoma tada žagarėliai būna traškesni ir ne taip riebalus sugeria). Po truputį dėkite miltus ir šakute ar šaukštu sukite tešlą, kai tešla nebelips prie rankų, išminkykite ir padėkite 15-20 min. į šaldytuvą.
  2. Puode įkaitinkite aliejų (pasižiūrėti ar aliejus įkaito, galite įmesdami gabalėlį tešlos, jei šis spirgėdamas iššoka į viršų, vadinasi aliejus pakankamai karštas). Pabarstykite miltais paviršių ir kočiokite vid. storumo lakštą, padalinkite jį į juosteles. Juostelių viduryje padarykite nedidelį įpjovimą, pro kurį prakiškite vieną galą žagarėlio (taip gausis bandelės, žr. foto). žagarėlius kepkite įkaitusiame aliejuje, kol šie taps aukso spalvos. Padėkite ant virtuvinio (popierinio) rankšluosčio, kad susigertų riebalai. tada sudėkite į indą ir apibarstykite cukraus pudra.
Ką dar pagaminti iš varškės?


Parašykite komentarą