Turinys
Varškės apkepas su bananais yra lengvai pagaminamas ir skanus patiekalas. Receptų yra daug, tačiau pagrindiniai ingredientai yra varškė, kiaušiniai, manų kruopos arba ryžiai, cukrus ir bananai. Kai kuriuose receptuose siūloma naudoti jogurtą vietoj manų kruopų, o dar kiti siūlo gaminti be cukraus.
Varškės apkepas su bananais ir aguonomis
Jau vien iš tokio apkepo pavadinimo aišku, koks jis geras! Man labiau patinka sluoksniais – atskirai su aguonomis ir atskirai su bananais. Bet jūs galite eksperimentuoti pagal savo skonį.
Ingredientai:
Bananų sluoksniui:
- Varškė – 300 g;
- Bananai – 2 vnt;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Manų kruopos – 1 v.š.;
- Razinos – 1 sauja.
Aguonų sluoksniui:
- Varškė – 300 g;
- Grietinė – 60 g;
- Aguonos – 2-3 šaukštai;
- Manų kruopos – 2 šaukštai;
- Kiaušiniai – 1 vnt.
Paruošimas
- Visus bananų sluoksniui skirtus ingredientus sutrinkite blenderiu, o pabaigoje suberkite razinas.
- Aguonų sluoksniui skirtus ingredientus išplakite atskirai, o pabaigoje suberkite aguonas.
- Palikite abu ruošinius 10-15 minučių.
- Abi mases sluoksniais dėkite į formą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
Varškės apkepas su bananais ir šokoladu
Kai siela prašo atostogų, ar paprastų ir pažįstamų patiekalų, tam puikiai tinka varškės apkepas. Vienas iš tokių eksperimentų yra šis su bananais ir šokolado lašeliais. Ir jis tikrai to vertas!
Ingredientai:
- Varškė – 500 g;
- Bananai – 2 vnt;
- Šokolado lašai – 60 g;
- Cukrus – 4 šaukštai;
- Miltai – 3 šaukštai;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio.
Paruošimas
- Sutrinkite varškę, išplakite kiaušinius su cukrumi ir išmaišykite.
- Suberkite miltus su kepimo milteliais ir vėl išmaišykite.
- Vieną bananą supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į varškę ir įpilkite pusę šokolado lašų.
- Supilkite masę į formą. Ant viršaus uždėkite likusius bananų griežinėlius ir likusį šokoladą.
- Kepkite apkepą 170 laipsnių orkaitėje 35-40 minučių.
Varškės apkepas su bananais ir cinamonu
Kaip iškepti saldų varškės apkepą be cukraus? Lengva, jei turite porą bananų. Tai universalus sprendimas įvairiems kepiniams ir desertams, o apkepas čia ne išimtis. Prieš patiekiant rekomenduoju apibarstyti cinamonu.
Ingredientai:
- Varškė – 250 g;
- Bananai – 2 vnt;
- Maltas cinamonas – 1 šaukštelis;
- Kiaušiniai – 1 vnt;
- Medus – 3 šaukštai;
- Vanilinas – 1 žiupsnelis.
Paruošimas
- Kiaušinį sutrinkite su varške, vanile ir medumi.
- Vieną bananą sutrinkite šakute ir įmaišykite į varškės mišinį.
- Supilkite masę į formą ir papuoškite antrojo banano griežinėliais. Pabarstykite cinamonu.
- Kepimo formą pašaukite į orkaitę maždaug 35 minutėms 190 laipsnių temperatūroje.
Varškės apkepai su bananais
- Pagal receptą iš sezoninevirtuve.lt, manų kruopas prieš gaminimą reikia užpilti pienu. Kiaušinių baltymus reikia atskirti nuo trynių ir gerai išplakti su druskos šaukšteliu. Trynius reikia išsukti su cukrumi ir lydytu sviestu. Tada į masę suberti varškę ir vanilinį cukrų bei dar kartą gerai išsukti. Apkepui gardinti galima naudoti keptus bananus.
- Recepte iš lamaistas.lt varškę reikia sutrinti su druska, kiaušiniais ir kefyru. Bananus supjaustyti griežinėliais ir sumaišyti su varškės mase bei virtais ryžiais.
- Sweetcarolinebakes.lt siūlo sveikesnę versiją be cukraus, gliuteno ir sviesto – vietoj cukraus naudojami prinokę bananai.
- Beatosvirtuve.lt recepte manų kruopos keičiamos miltais.