Turinys
Yra daug receptų, kaip jį paruošti. Dažniausiai reikia sumaišyti varškę su išplaktu kiaušiniu, cukrumi, piene mirkytomis manų kruopomis ir nusunktomis razinomis. Kai kurie receptai taip pat reikalauja atskirai išplakti kiaušinių baltymus ir juos atsargiai įmaišyti į tešlą.
Gaminimo eiga taip pat skiriasi. Kai kurie reikalauja razinas užpilti karštu vandeniu ir palikti iki kol jos išbrinks.
Varškės apkepų receptų yra tiek, kiek visoje Lietuvoje yra šeimininkių. Nes kiekviena turi savo šio klasikinio varškės apkepo su razinomis gaminimo paslapčių. Šiandien pasidalinsiu savo – su vanile ir razinomis!
Ingredientai:
- Varškė – 500 g;
- Pienas – 100 ml;
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- Cukrus – 1 puodelis;
- Razinos – 100 g;
- Vanilės ekstraktas – 3-4 lašai;
- Grietinė – 3 šaukštai;
- Miltai – 4 šaukštai.
Paruošimas
- Varškę sutrinkite trintuvu, supilkite pieną ir vėl išplakite.
- Atskirai išplakite kiaušinius su cukrumi ir sumaišykite abi mases.
- Suberkite razinas, grietinę, miltus ir vanilės ekstraktą. Dar kartą išmaišykite ir palikite 10 minučių.
- Supilkite tešlą į formą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių.
Receptai skiriasi ingredientais ir jų proporcijomis. Pavyzdžiui, viename recepte naudojama 1 kg varškės, 180 g kiaušinių, 150 g cukraus, 100 ml pieno, 100 g sviesto ir 100 ml manų kruopų. Kitame recepte naudojama 1 kg varškės, 7 kiaušiniai, 100 g sviesto, 1 stiklinė pieno, 5 šaukštai cukraus ir 6 šaukštai manų kruopų.