Turinys
Puikus receptas tiems, kurie nenori daug laiko praleisti virtuvėje. Greitai išminkykite varškės masę, sudėkite į tinkamą formą ir pašaukite į orkaitę. Kol ruošiamas varškės apkepas, galite imtis savo reikalų.
Ingredientai:
- Varškė – 400 g;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Miltai – 1 v.š.;
- Cukrus – 3 šaukštai;
- Vanilinas – ant peilio galo;
- Sviestas – 20 g.
Paruošimas
- Varškę sutrinkite blenderiu arba šakute.
- Imuškite kiaušinius, sudėkite miltus, cukrų, vanilę ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Formą ištepkite sviestu, sudėkite varškės masę ir išlyginkite.
- Kepkite 25-30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kaip bebūtų keista, miltai į varškės apkepą dedami ne taip dažnai. Daug dažniau naudojamos manų kruopos, kurios taip harmoningai dera su varške. Bet tai labiau duoklė tradicijoms ir klasikiniams receptams.
Prieš dedant miltus į varškės apkepą, rekomenduojame juos persijoti. Net jei tai yra tik keli šaukštai, tai labai naudinga tešlos lengvumui ir tekstūrai. Taip pat galite pridėti kepimo miltelių arba sodos. Sodos net nereikia gesinti – varškėje yra pakankamai rūgšties. Apskritai varškės apkepas su miltais yra vienas universaliausių sprendimų visoms progoms!