Varškės apkepas su obuoliais

Varškės apkepą galima paruošti įvairiais būdais. Kai kurie žmonės mėgsta paprastus receptus su minimaliu ingredientų rinkiniu, kiti renkasi sudėtingesnius variantus su originaliais priedais. Šį apkepą su obuoliais galima priskirti pačiam paprasčiausiam.

Ingredientai:

  • Varškė – 450 g;
  • Obuoliai (vidutiniai) – 2 vnt;
  • Grietinė – 50 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Cukrus – pusė puodelio;
  • Vanilinis cukrus – 1 pakelis;
  • Druska – 0,25 šaukštelio;
  • Manų kruopos – 2 šaukštai;
  • Sviestas – 40 g.

Apkepo paruošimas

  1. Varškę sutrinkite panardinamu trintuvu.
  2. Suberiame vanilinį cukrų, grietinę ir išmaišome iki vientisos masės.
  3. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska.
  4. Sumaišykite varškę, išplaktus kiaušinius, manų kruopas ir lydytą sviestą.
  5. Obuolius nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  6. Formą ištepkite sviestu ir supilkite varškės masę.
  7. Ant apkepo viršaus sudėkite obuolių skilteles, suformuodami apskritimą.
  8. Kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Varškės apkepas su obuoliais yra paruoštas.

[the_ad id=”6305″]
Ką daryti, jei neturiu manų kruopų?

Jei neturite manų kruopų, galite naudoti kitus ingredientus, pavyzdžiui, avižinius dribsnius ar ryžius. Pavyzdžiui, viename iš receptų manų kruopas galima pakeisti avižiniais dribsniais. Taip pat galite išbandyti kitus receptus, kuriuose nereikia manų kruopų.

[the_ad id=”9498″]


Parašykite komentarą