Naminis netikras zuikis iš vištienos, su džiovintais pomidorais

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 60 min
  • Porcijos: 6
Šis naminis netikras zuikis gali būti tiek šventinis patiekalas (tarkime patiektas per Velykas), tiek pradžiuginti per savaitgalio draugų susitikimą. Jį galima gaminti iš įvairiausios mėsos, bet šį kartą rekomenduoju išmėginti variantą iš vištienos. Labai gero papildomo skonio jam suteikia gražiai įsiterpę džiovintų pomidorų gabaliukai. Fantastiškai skanus variantas. Einame gaminti!

Šį iškeptą netikrą zuikį galima patiekti dar karštą su norimu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše, žirneliais, salotomis. O galite jo skanauti ir jau atvėsusio, pjaustyto riekelėmis, jos itin pravers net gaminant sočius ir skanius sumuštinius.

Rekomenduoju išmėginti ir kitus mano pamėgtus variantus!

Receptui reikės:

  • malta vištiena: 1 kilogramo
  • vištų šlaunelių mėsa, be odos: 200 gramų (supjaustome smulkiais kubeliais)
  • kiaušiniai: 2
  • malti džiūvėsėliai: 2 valgomųjų šaukštų
  • grietinėlė: 200 mililitrų
  • svogūnai: 2
  • česnakas: 2 skiltelių
  • džiovinti pomidorai aliejuje: 150 gramų
  • šviežios petražolės: kelių šakelių
  • druska: žiupsnio (arba pagal skonį)
  • šviežiai malti juodieji pipirai: žiupsnio (arba pagal skonį)

Paruošimas

  • Pirmiausia maltą vištieną ir smulkiais kubeliais pjaustytą mėsą dubenyje sumaišyk su kiaušiniais, grietinėlėje išmirkytais džiūvėsėliais, trintu česnaku, tarkuotais svogūnais, smulkiai kapotomis petražolėmis, druska bei pipirais.
  • Tada džiovintus pomidorus nusunk bei supjaustyk nedideliais gabaliukais.
  • Dėk juos į mėsos masę, o tuomet da vieną kartą viską gerai išmaišyk.
  • Suruoštą masę palik maždaug 10 minučių pastovėti.
  • Po to kelis kartus padaryk tokį triuką: trinktelėk dubenį su mišiniu į stalviršį, kad išeitų kuo daugiau masėje atsiradusio oro.
  • Tada nedidelę kepimo formą aukštais kraštais ištepk riebalais.
  • Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  • Mėsos masę krėsk į pasiruoštą kepimo formą, gerai išlygink paviršių.
  • Uždenk folija ir dėk kepti. Kepk maždaug 60 minučių, priklausomai nuo suruošto netikro zuikio storio. Likus keliolikai minučių iki kepimo pabaigos, nuimk foliją, kad kiek apskrustų viršus.
  • Patiek ir skanauk!

Parašykite komentarą