- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 20 min
- Porcijos: 4
Kepta lašiša su daržovėmis azijietiškai – tai išskirtinio skonio ir maistingumo patiekalas, tinkantis tiek kasdieniam, tiek ypatingam stalui. Šis receptas ne tik džiugins jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks naudos jūsų sveikatai. Lašiša – tai puikus omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų šaltinis, kuris padeda stiprinti imuninę sistemą, gerina širdies sveikatą ir smegenų funkcijas. Su šiuo receptu gausite apie 600 kalorijų vienai porcijai, o bendrai – apie 2400 kalorijų. Tai patiekalas, kuriame derinamos skirtingos tekstūros ir skoniai, o azijietiški prieskoniai suteikia papildomo pikantiškumo.
Jeigu neturite lašišos, galite ją pakeisti kitomis riebiosiomis žuvimis, tokiomis kaip upėtakis ar skumbrė. Teriyaki ir hoisin padažus galima keisti sojos padažu kartu su šlakeliu medaus ir imbiero, o vietoje kaffir laimo lapų naudokite šviežią citrinžolę ar laimo sultis.
Siekiant, kad daržovės išlaikytų savo spalvą ir traškumą, jas rekomenduojama kepti aukštoje temperatūroje trumpą laiką. Lašišos gabalėlius galite marinuoti iš anksto, kad prieskoniai įsigertų giliau į žuvį, o tai suteiks dar intensyvesnį skonį.
Receptui reikės:
- Lašiša: 350 g
- Morka: 1 vnt.
- Svogūnas: 1 vnt.
- Česnakas: pusė galvos
- Sviestinis moliūgas: trečdalis
- Brokolis: 1 vnt.
- Imbieras: gabalėlis
- Pomidoriukai: sauja
- Agurkas: 1 vnt.
- Teriyaki padažas: pagal skonį
- Hoisin padažas: pagal skonį
- Sojos padažas: pagal skonį
- Medus: 1 valgomasis šaukštas
- Citrina: 1 vnt.
- Kaffir laimo lapai: keli lapai
- Čili pipiras: 1 vnt.
Paruošimas
- Smulkiai supjaustykite svogūną, morką, česnaką, sviestinį moliūgą, brokolį ir imbierą. Įkaitinkite gilų keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus ir suberkite visus daržovių gabalėlius.
- Kepkite jas ant vidutinės ugnies, maišant, kol daržovės pradės minkštėti.
- Įpilkite teriyaki ir hoisin padažo pagal skonį. Toliau maišykite ir kepkite, kol daržovės taps minkštos, bet vis dar išlaikys savo formą. Atidėkite keptas daržoves į šiltą vietą.
- Lašišos filė supjaustykite porcijomis ir marinuokite meduje, hoisin, teriyaki, sojos padažuose, citrinos sultyse, įmaišykite griežinėliais pjaustytą čili pipirą ir kaffir laimo lapus.
- Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite lašišos gabalėlius kartu su marinuotais priedais ir pomidoriukais.
- Kepkite ant vidutinės ugnies, kol žuvis taps gražiai auksinė ir viduje bus minkšta. Kepimas neturėtų užtrukti ilgai.
- Į lėkštes pirmiausia dėkite keptas daržoves, ant jų – keptos lašišos gabalėlius ir pomidoriukus.
- Viršuje dėl traškumo patarkuokite šiaudeliais supjaustytą agurką ir spauskite ketvirtį citrinos, kad suteiktumėte šviežumo.
- Patiekite karštą. Skanaus!
- Santrauka: Kepta lašiša su daržovėmis azijietiškai – tai puikus derinys sveikų ingredientų, turtingų skonių ir naudingų maistinių medžiagų. Šis patiekalas suteikia apie 2400 kalorijų, arba 600 kalorijų vienai porcijai. Jis puikiai tinka tiems, kurie nori subalansuoti savo mitybą, įtraukdami omega-3 riebalų rūgštis ir svarbius vitaminus, taip pat džiaugtis azijietiškų skonių magija.

Galiu pasakyti tik tiek – tikrai gaminsiu. Skamba viskas beprotiškai skaniai. 🙂