Koldūnai su mėsa, kepti karšto oro gruzdintuvėje, patiekti su spirgučiais

Koldūnai su mėsa, kepti karšto oro gruzdintuvėje, patiekti su spirgučiais

Paruošimas: 10 min Porcijos: 4 Koldūnai su mėsa yra tradicinis lietuviškas patiekalas, mėgstamas dėl savo sotumo ir skonio. Šiame recepte siūlome šiuos koldūnus paruošti karšto oro gruzdintuvėje, kas suteiks jiems traškią plutelę ir sumažins naudojamo aliejaus kiekį. Patiekiant su spirgučiais, šis patiekalas įgauna papildomo skonio ir aromato, primenančio namų virtuvės šilumą. Galimos ingredientų alternatyvos: Koldūnai … Skaityti toliau

Virtinukai – koldūnai su bulvių tarkių įdaru

Virtinukai - koldūnai su bulvių tarkių įdaru

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 4 Virtinukai arba koldūnai su bulvių tarkių įdaru – tai lietuviškos virtuvės klasika, kurią vertina tiek tradicinės virtuvės mylėtojai, tiek tie, kurie ieško sočių ir skanių patiekalų. Šis receptas puikiai tinka jaukiems pietums ar vakarienei su visa šeima. Bulvių tarkių įdaras suteikia patiekalui ypatingo minkštumo ir malonaus skonio, … Skaityti toliau

Virtinukai – kleckai su varške ir spirgučių padažu

Virtinukai - kleckai su varške ir spirgučių padažu

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Virtinukai – kleckai su varške ir spirgučių padažu yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Tai minkšti ir purūs tešlos gabaliukai, kuriuose dera varškės lengvumas ir intensyvus spirgučių padažo skonis. Papildomas grietinės sluoksnis suteikia kremiškumą, o šiluma ir sotumas daro šį patiekalą vienu mylimiausių … Skaityti toliau

Kepti koldūnai karšto oro gruzdintuvėje (po folija)

Kepti koldūnai karšto oro gruzdintuvėje (po folija)

Paruošimas: 5 min Gaminimas: 50 min Porcijos: 4 Tradiciniai koldūnai įgauna naują gyvenimą, kai juos ruošiame karšto oro gruzdintuvėje. Šis paruošimo būdas ne tik taupo laiką, bet ir užtikrina, kad koldūnai išliktų minkšti ir sultingi. Dengiant koldūnus folija, išsaugoma drėgmė, todėl jie netampa sausi. Šis receptas puikiai tinka užimtiems žmonėms, kurie nori skanaus, bet lengvai … Skaityti toliau

Sriuba su koldūnais, bulvės ir morkomis

Sriuba su koldūnais, bulvės ir morkomis

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Ar kada nors esate bandę virti sriubą su koldūnais? Tai unikali ir skani patirtis, kurią verta išbandyti kiekvienam. Pirmą kartą apie šią sriubą išgirdau iš draugės Odetos, kuri dalijosi savo mėgstamiausiais receptais savo tinklaraštyje „Samčio užrašai“. Pamačiusi koldūnus parduotuvėje, prisiminiau jos pasakojimą ir nusprendžiau pabandyti pati. Koldūnai yra pagrindinis šios … Skaityti toliau