Anties kiaušinius kruopščiai nuplaukite po šaltu vandeniu. Tada kiaušinius įdėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite mažiausiai 15 minučių (kietai virti), 7–8 minutes (minkštai virti).
Kaip išvirti ančių kiaušinius
Anties kiaušiniai yra beveik dvigubai didesni nei vištos kiaušiniai ir skiriasi specifiniu skoniu. Anties kiaušinius galite išvirti įprastame puode. Prieš virdami ančių kiaušinius, juos reikia nuplauti po vėsiu vandeniu ir patikrinti, ar jie švieži. Kuo kiaušinis senesnis, tuo jis lengvesnis. Įdėkite jį į šaltą vandenį ir stebėkite. Jei jis guli apačioje, tai reiškia, kad jis yra šviežias, laikosi viduryje ir vertikaliai, yra maždaug savaitės amžiaus, tačiau jei kiaušinis išniro į paviršių, patartina jo atsikratyti, nes toks kiaušinis tikrai sugedęs.
Anties kiaušinius prieš pat verdant rekomenduojama pašildyti kambario temperatūroje ir padėti į šiltą vandenį. Virimo laikas ir temperatūra nustatomi pagal norimą rezultatą. Jums reikia kietai virtų kiaušinių, tada užvirus jie verdami apie 15 minučių. Jei jus domina minkštai virti ančių kiaušiniai, tada užvirus, turite padaryti silpną ugnį ir virti 7-8 minutes.