Kaip džiovinti burokėlius?
Ar galima džiovinti burokėlius?
Burokėliai yra labai populiari ir labai prieinama šakninė daržovė. Žmonės juos dažnai augina savo daržuose, siekiant aprūpinti savo šeimą kokybiškomis daržovėmis.
Kartais, surinkus visą burokėlių derlių, šeimininkė atranda tam tikrą kiekį gana mažų šakniavaisių, kuriuos patartina nedelsiant sunaudoti, nes jie greitai praranda drėgmę ir išvaizdą. Iš tokių burokėlių ruošiamos žiemai: salotos, ikrai, bei marinuoti burokėliai. Taip pat pravartu džiovinti tokius burokėlius. Džiovinti burokėliai ilgą laiką išlaiko skonį, sodrią raudoną spalvą ir gydomąsias savybes. Džiovinimui rinkitės šakniavaisius su tamsiai raudonu minkštimu.
Džiovintus burokėlius labai patogu naudoti žygiuose ar kitur, kur produktų svoris turi būti minimalus. Namuose džiovinti burokėliai mirkomi, o vėliau dedami į barščius, salotas ir troškinius. Iš tokių burokėlių gaunama puiki gira. O vaikai visą žiemą be apribojimų galės mėgautis saldžiais ir ryškiais burokėlių traškučiais, o ne saldumynais.
Kaip ir kiek laiko džiovinti burokėlius orkaitėje
Darbui mums reikės burokėlių, puodo, peilio, kepimo skardos.
- Nuplaukite burokėlius ir šiek tiek apvirkite. Virkite mažus burokėlius 10 minučių, didelius – 15 minučių. Burokėlius atvėsinkite lediniame vandenyje. Taip pat skaitykite: Kaip išvirti burokėlius.
- Nulupkite burokėlius ir supjaustykite plonais apskritimais. Ant kepimo skardos burokėlius išdėliokite vienu sluoksniu. Džiovinkite 5-6 valandas orkaitėje 80–85 ° C temperatūroje, kol išdžius.
Džiovinti burokėliai yra paruošti. Laikyti sausame, sandariame indelyje, vėsioje, tamsioje vietoje.
Kaip džiovinti burokėlius daržovių džiovyklėje
Darbui mums reikia burokėlių, vandens, druskos, peilio, korėjietiškos morkų tarkos, puodo.
Džiovinti burokėliai yra paruošti.
Kaip ir kur laikyti džiovintus burokėlius
Laikykite džiovintus burokėlius tamsioje vėsioje vietoje. Pagamintą produktą įdėkite į stiklinį arba metalini indelį su sandariu dangčiu. Taip pat produktas bus gerai laikomas popieriniuose maišeliuose.
[cooked-recipe-card id=”1449″ style=”modern”]