Kiek virti anties kiaušinius?

Kaip ir kiek laiko reikia virti anties kiaušinius

Anties kiaušinius kruopščiai nuplaukite po šaltu vandeniu. Tada kiaušinius įdėkite į puodą su šaltu vandeniu  ir virkite mažiausiai 15 minučių (kietai virti), 7–8 minutes (minkštai virti). Kaip išvirti ančių kiaušinius Anties kiaušiniai yra beveik dvigubai didesni nei vištos kiaušiniai ir skiriasi specifiniu skoniu. Anties kiaušinius galite išvirti įprastame puode. Prieš virdami ančių kiaušinius, juos reikia … Skaityti toliau

Kaip virti jautienos kepenys?

Kaip ir kiek laiko reikia virti jautienos kepenys

Jautienos kepenys yra vienas geriausių subproduktų. Mūsų organizmas gerai juos įsisavina, juose yra mažai riebalų, tačiau yra daug vitaminų, mikroelementų, baltymų ir amino rūgščių. Tik 100 gramų virtų kepenų kompensuoja kasdienį organizmo vitaminų poreikį. Gydytojai rekomenduoja vartoti virtas kepenis diabetikams, nėščioms moterims, turintiems mažakraujystę ir mažiems vaikams. Vyresnio amžiaus žmonėms ir tiems, kurie dirba sunkų … Skaityti toliau

Kaip virti vištienos kepenėles?

Kaip ir kiek laiko reikia virti vištienos kepenėles

Vištienos kepenys yra labai populiarus produktas tarp namų šeimininkių. Pagal savo populiarumą nenusileidžia virtai vištienos mėsai. Ir visa tai yra dėl to, kad vištienos kepenų patiekalai yra ne tik skanūs, bet ir labai sveiki. Vištienos kepenėlės kepamos, troškinamos, verdamos, dedamos į salotas, naudojamos kaip pyragų ar blynų įdaras, iš kepenėlių ruošiami paštetai ir užtepėlės. Kaip … Skaityti toliau

Kiek virti briuselio kopustus?

Kaip ir kiek laiko reikia virti briuselio kopustus

Briuselio kopūstai yra įdomi ir originali dirbtiniu būdu išveista kopūstų rūšis. Kiekviena maža kopūsto galva primena didelę kopūsto galvą, tačiau daug sveikesnė. Briuselio kopūstai yra vitaminų, amino rūgščių ir mineralų sandėlis. Dėl tokios didelės organizmui naudingų medžiagų koncentracijos šie kopūstai yra nepamainomas daugelio sveikų dietų komponentas. Briuselio kopūstuose yra didelis kiekis vitamino C, kurio mums … Skaityti toliau

Kiek virti vėžius?

Kaip ir kiek laiko reikia virti vėžius

Kaip virti Vėžius? Daug kas vėžius pirmiausia vertina iš kulinarinių pozicijų. Iš tikrųjų, ekonominė vėžių kaip maisto produktų vertė yra gana didelė. Šio delikateso mėsoje yra daug lengvai įsisavinamų baltymų, angliavandenių, visa eilė vitaminų. Mėsa nekaloringa, bet maistingumo atžvilgiu ji beveik nenusileidžia žuvims. Vėžienoje yra 16 proc. baltymų ir 0,5 proc riebalų. Vėžio riebaluose yra … Skaityti toliau

Kmynų arbata

Kaip ir kiek laiko reikia virti kmyn7 arbat1

Kiek virti Kmynų arbatą? Kaip virti Kmynų arbatą? Paimkite vieną šaukštelis kmynų sėklų ir vieną puodelį filtruoto vandens. Pašildykite mišinį iki vanduo užvirs. Sumažinę ugnį palaikykite apie 2-3 minutes. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palaikykite apie 10 minučių. Kmynų arbata yra paruošta gerti. Taip pat galite pridėti žiupsnelį druskos ir šaukštelį kalendros lapų sulčių, skoniui sustiprinti. … Skaityti toliau

Kiek virti žąsų kiaušinius?

Kaip ir kiek laiko reikia virti žąsų kiaušinius

Kiek virti žąsų kiaušinius? Kaip virti žąsų kiaušinius? Žąsų kiaušiniai yra gana dideli – jie 2-3 kartus didesni už vištos kiaušinius ir 8-10 kartus už putpelių kiaušinius. Jų kaina taip pat yra didesnė nei kitų rūšių kiaušinių. Be to, jie turi daug kalorijų. Jei vištienos kiaušiniuose yra apie 150 kcal, žąsų kiaušiniuose yra 200. Žąsų … Skaityti toliau

Sultinys – kaip išvirti vištienos sultinį?

Gerai paruoštas vištienos sultinys yra aromatingas, bet neutralaus skonio. Kadangi jis gali būti naudojamas kaip pagrindas sriuboms ar padažams gaminti, jis turėtų maloniai kvepėti, tačiau neužgožti patiekalo skonio. Sultinys ilgai virinamas ne vien tam, kad išgauti gerą kvapą, bet ir tam, kad iš kaulų išsiskirtų želatina, kuri sutirština padažus.

Ingredientai:

  • 1kg vištos kaulų;
  • 2,5l vandens;
  • 1 šaukšto aliejaus;
  • 300g svogūno, supjaustyto vidutinio dydžio gabalėliais;
  • 150g morkų, supjaustytų vidutinio dydžio gabalėliais;
  • 150g saliero, supjaustyto vidutinio dydžio gabalėliais;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 lauro lapo;
  • 2 šakelių čiobrelio;
  • keleto petražolių stiebų.

Sultinio paruošimas:

1. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite didelį puodą ir įpilkite aliejaus. Sudėkite svogūną, morkas bei salierą ir pakepinkite 8-10 minučių, kol suminkštės. Sudėkite kaulus, lauro lapą, čiobrelį, česnaką, petražolių stiebus ir užpilkite šaltu vandeniu.

2. Užvirkite sultinį ir virinkite 4 valandas ant nedidelės ugnies, nugriebiant riebalus ir į paviršių iškilusius nešvarumus. Perkoškite ir atvėsinkite išvirusį sultinį, jei reikia, nugriebkite likusius riebalus.

Laikykite šaldytuve maždaug savaitę, praėjus kelioms dienoms prieš vartojant paragaukite sultinio, ar nesurūgęs. Sultinį taip pat galima užšaldyti kameroje, taip jis išsilaikys kelis mėnesius. Aš sultinį dalinu į kelias dalis ir užšaldau plastikiniuose maišeliuose.

Vištienos sriubos video receptas

Kisielius

Kiek laiko virti kisielių? Kaip virti kisielių? Kisielius verdamas 1-25min. priklausomai nuo jūsų pasirinktu vaisių ar uogų. Kisielius pirktas parduotuvėje (pakelyje), dedamas į šaltą vandienį ir kaitinamas iki užvirimo. Virti po užvirimo jo nereikia. Spanguolių kisielius kūčioms Ingredientai: Cukrus, 4 valgomieji šaukštai Krakmolas, 1,5 valgomojo šaukšto Spanguolės, 1 stiklinė Vanduo, 3 stiklinės Gaminimo eiga: Spanguolės, nuplikytos … Skaityti toliau

Kiek virti morkas?

Kaip ir kiek laiko reikia virti morkas

Kiek virti morkas? Kaip virti morkas? Morkos verdamos 20-25 minutes, pjaustytos morkos verdamos 10-15 minučių. Garpuodyje verdamos nuo 30 iki 40 minučių, priklausomai nuo morkų dydžio. Geriausia virti neskustas morkas, nes tuomet jose išlieka daugiau vitaminų ir mikroelementų. Vienoje vidutinėje morkoje yra tik 30 kalorijų, 6 gramai angliavandenių, iš kurių 3 gramai cukraus, taip pat … Skaityti toliau

Kiek virti paprikas?

kaip ir kiek laiko reikia virti paprikas

Paprikas reikia virti 7 minutes, prieš tai išvalius nuo sėklų. Kaip virti paprika? Kruopščiai nuplaukite papriką. Jei naudojate šaldytas paprikas, pirmiausia jas atšildykite kambario temperatūroje, kol paprikos visiškai ištirps. Atšildymui nenaudokite mikrobangų krosnelės. Prieš virdami, nuimkite stiebą ir pašalinkite vidines sėklas. Jei verdate paprikas, norėdami jas ateityje įdaryti, sėklas turite pašalinti labai atsargiai, nesupjaustykite paprikų. Priešingu … Skaityti toliau