Kaip virti Vėžius?
Daug kas vėžius pirmiausia vertina iš kulinarinių pozicijų. Iš tikrųjų, ekonominė vėžių kaip maisto produktų vertė yra gana didelė. Šio delikateso mėsoje yra daug lengvai įsisavinamų baltymų, angliavandenių, visa eilė vitaminų. Mėsa nekaloringa, bet maistingumo atžvilgiu ji beveik nenusileidžia žuvims. Vėžienoje yra 16 proc. baltymų ir 0,5 proc riebalų. Vėžio riebaluose yra daug vitaminų.
- Vėžių virimo laikas priklauso nuo jų dydžio.
- Smulkūs vėžiai 60-70gr. 15 minučių
- Vidutiniai vėžiai 90gr. 17 minučių
- Strambūs vėžiai – nuo 100gr. 20 minučių
Išvirti vėžiai tampa raudoni.
Virti Vėžiai
Reikės:
- gyvų vėžių
- druskos
- krapų
Paruošimas:
Užkaiskite pusę puodo vandens. Jam užvirus įpilkite porą šaukštų druskos ir įdėkite saujelę krapų. Vandens ir druskos kiekis priklauso nuo vėžių skaičiaus. Į verdantį vandenį sudėkite vėžius. Vėžiai turi būti dar gyvi. Negyvų vėžių virti negalima. Vėžius reikia virti priklausomai nuo jų dydžio.