Makaronai su veganišku pistacijų pesto padažu

Makaronai su veganišku pistacijų pesto padažu

Greitai ir lengvai pagaminami makaronai su veganišku pistacijų pesto padažu jus tikrai sužavės. Kadangi panaudojau šviežius žalumynus, daržoves ir toną nuostabaus pesto padažo šie makaronai yra pilni vitaminų, mineralų ir, kas svarbiausia, pilni skonio. Išraiškingesniam skoniui galite pridėti čili dribsnių, bet tai nebūtina. Jums reikės (4 porcijos): 300 g mėgstamų makaronų; 2 saujų šviežių špinatų; … Skaityti toliau

Sriuba su jautienos kukuliais

Skani sriuba su jautienos kukuliais

Mano pažįstamųjų tarpe žmonės arba mėgsta sriubą. arba ne. Kaikurie pasakoja apie beveik magiškas sriubos galias, o kitiems jos gali net nebūti. Aš pati dar vis neapsisprendžiu, nes kartais tikrai jos pasiilgstu, tačiau gali praeiti kelios savaitės ir aš jos vistiek nenorėsiu. Vakar prasidėjo Ramadano mėnuo ir tradiciškai tai mėnuo, kai sriubos tiesiog karaliauja. Greičiausiai … Skaityti toliau

Žalieji barščiai su rūgštynėmis ir kiaušiniu

Žalieji barščiai su rūgštynėmis ir kiaušiniu

Rūgštynės – unikalus sezoninis augalas, aktyviai naudojamas įvairių šalių kulinarijos specialistų. Dėl oksalo rūgšties lapuose yra būdingas rūgštumas, dėl kurio bet koks patiekalas gali būti rūgštus. Dažniausiai dedamos į salotas, apkepus, pyragus, sriubas. Pavyzdžiui, pabandykite pasigaminti žalius barščius su rūgštynėmis ir kiaušiniais – vieni iš populiariausių vasarinių barščių. Ingredientai: Kiaulienos šonkauliukai – 500 g; Bulvės … Skaityti toliau

Agrastų uogienė su apelsinais

Agrastų uogienė su apelsinais žiemai

Agrastai – puikiai numalšina troškulį, prisotina organizmą fruktoze ir gliukoze, organinėmis rūgštimis, pektinu, karotinu, mineralais, vitaminais C ir E. Pasižymi priešuždegiminiu, tonizuojančiu, antioksidaciniu poveikiu, mažina patinimus, normalizuoja virškinimą, lėtina ląstelių senėjimą, teigiamai veikia odos ir plaukų būklę. Agrastai yra kontraindikuotini esant individualiam netoleravimui ir skrandžio ligoms paūmėjimo metu. Žaliųjų agrastų uogienė su apelsinu Švieži žalieji … Skaityti toliau

Braškių uogienė su bananais

Braškių uogienė su bananais žiemai

Braškių ir bananų derinys jau seniai yra įvairių desertų ir kokteilių klasika. Todėl siūlau eiti toliau ir išsivirti porą stiklainių uogienės. Tokia uogienė tikrai pravers žiemą, kai šviežių braškių gauti beveik neįmanoma. Braškių ir bananų uogienę galima patiekti su arbata ar ledais, su ja kepti vyniotinius, sausainius, ruošti gaiviuosius gėrimus ir pieno kokteilius. Kad uogienė … Skaityti toliau

Tiršta braškių uogienė su sveikomis uogomis

Tiršta braškių uogienė su sveikomis uogomis žiemai

Daugeliui gurmanų uogienė laikoma nepakeičiamu dvasiniu arbatos gėrimo atributu. Vaisių ir uogų įvairovė leidžia pasiekti unikalių skonių derinių. Tačiau nėra nieko skanesnio už klasikinius skanėstus. Tokia, pavyzdžiui, tiršta braškių uogienė su sveikomis uogomis. Nurodytas ingredientų kiekis skaičiuojamas 2 stiklinėms po 450 ml. Patarimas: tirštai braškių uogienei paruošti, rekomenduoju naudoti smulkias uogas. Ingredientai: Braškės – 900 … Skaityti toliau

Augalinė meksikietiška sriuba

Augalinė meksikietiška sriuba su daug baltymų

Ši sriuba, tiesiogine to žodžio prasme, yra tiesiog kimšte prikimšta augalinių baltymų! Ji netik labai soti, bet ir puikiai kovoja su peršalimu. Čia esantis čili pipiras ir česnakas bus tikrieji jūsų imuninės sistemos pagalbininkai. Tad jeigu ieškote patiekalo, kuris galėtų jus pastatyti ant kojų, ši augalinė MEKSIKIETIŠKA SRIUBA yra būtent tai, ko jums reikia. Jums … Skaityti toliau

Tiršta grybų sriuba

Tiršta-trinta grybų sriuba

Kaip esu rašęs savo straipsnyje, grybai, 2023 metais, užims vis didesnę vietą mūsų valgiaraščiuose. Dėl natūralaus pikantiško skonio tai yra puikus pasirinkimas tiems žmonėms, kurie nesenai perėjo į veganizmą ir ieško kuo gi pakeisti savo ankščiau mėgstamus patiekalus. Gardūs ir sotūs grybai veganiškuose patiekaluose dažnai atstoja mėsą, bet paragavę šios sriubos jūs tikrai patvirtinsite, kad … Skaityti toliau

Tiršta bulvių sriuba su šonine

Tiršta bulvių sriuba su šonine

Bulvių sriubas mėgsta daugelis šefų ir šeimininkių dėl jų paruošimo paprastumo ir sotumo. Dėl neutralaus skonio, bulvės derinamos su daugybe ingredientų, todėl bulvių sriubų receptų išties gausu. Pavyzdžiui, galite pagal mano receptą išsivirti bulvių sriubą su šonine. Tokios sriubos paruošime nėra nieko sudėtingo, o rezultatas viršija visus lūkesčius. Sriubai paruošti reikia vištienos sultinio. Porcijos: 4 … Skaityti toliau

Garuose virti kopūstų kotletukai

Greitai paruošiami garuose virti kopūstų kotletukai be mėsos

Domina sveika mityba? Tada siūlau šiandien išbandyti puikų kotletų receptą. Jie bus paruošti iš kopūstų. Jei daržovė jauna, pirminį troškinimo etapą galima praleisti. Kopūstai nėra magiškos daržovės, tačiau tikrai turi labai daug žmogaus organizmui naudingų medžiagų. Šiuolaikiniai mokslininkai nustatė, kad gydomosios baktericidinės kopūsto savybės priklauso nuo jame esančio lizozimo. Šiomis dienomis kopūstų yra įvairių rūšių, … Skaityti toliau

Barščiai su šonkauliukais

Barščių su šonkauliukais receptas

Barščiai su šonkauliukais yra skanu ir sotu patiekalas, kuris yra labai populiarus daugelyje Rytų Europos šalių. Šis tradicinis patiekalas paprastai gaminamas iš burokėlių, šonkauliukų, daržovių, tokių kaip kopūstai, morkos ir bulvės, bei kvapnių prieskonių. Barščiai su šonkauliukais turi intensyvų ir gilų skonį. Barščius galima virti su bet kokia mėsa pagal skonį – vieno standarto niekada … Skaityti toliau