Perlinių kruopų sriuba su mėsos kukuliais

Tiesiog labai skani sriuba. Aš naudojau voveraites, bet tinka ir bet kokie kiti grybai, taip pat ir pievagrybiai.

Sriubos ingredientai

  • Apie 2 l vandens (arba sultinio);
  • 3 bulvės;
  • 100 g perlinių kruopų;
  • Apie 200 g voveraičių;
  • 1 morka;
  • 1,5 kubelio sultinio;
  • Šiek tiek MAGGI universalių prieskonių;
  • 1 svogūnas;
  • 3 skiltelės česnako;
  • Pagal skonį druskos;
  • Šiek tiek pipirų;
  • 3 lauro lapai;
  • Šiek tiek smulkintų petražolių;
  • Šiek tiek smulkintų krapų;
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus (kepimui).

Ingredientai kukuliams:

  • 300 g faršo;
  • 1 kiaušinis;
  • Šiek tiek džiūvėsėlių;
  • Šiek tiek prieskonių;
  • Šiek tiek džiovinto baziliko;
  • Šiek tiek druskos.

Sriubos paruošimas:

  1. Perlines kruopas iš vakaro užpyliau vandeniu ir palikau per naktį (greičiau išverda).
  2. Voveraites nuvaliau ir perploviau po tekančiu vandeniu (didesnes šiek tiek pasmulkinau).
  3. Į špižinį puodą įpyliau šiek tiek aliejaus, gerai įkaitinau ir jame pakepinau smulkintą svogūną, per burokinę tarką tarkuotą morką bei smukesne nei burokinė tarka tarkuotą česnaką.
  4. Tada sudėjau voveraites, išmaišiau. Leidau joms šiek tiek sušilti. Sudėjau perplautas perlines kruopas ir užpyliau vandeniu.
  5. Įdėjau sultnio kubelius, lauro lapus, prieskonius bei padardinau druska ir pipirais.
  6. Iš maltos mėsos, kiaušinio,prieskonių bei trupučio džiūvėsėlių suformavau mažus kukulaičius.
  7. Į verdančią sriubą sudėjau smulkintas bulves, kai užvirė sudėjau kukulaičius ir dar paviriau apie 10 – 15 minučių.
  8. Sudėjau smulintus žalumynus ir išjungiau kaitrą.

Patiekiau su grietine. 💖💖💖

[the_ad id=”9498″]

RECEPTO AUTORIUS: @Pas Mamuką Virtuvėje



Parašykite komentarą