- Paruošimas: 30 min
- Porcijos: 2
Anties krūtinėlė, iškepta keptuvėje su morkomis, fantastiškame apelsinų-pasiflorų padaže – be galo tobulas derinys, išgrynintas skonis, nedaug ingredientų, paprastai, bet išmoningai, priverčia pasijausti tarsi prabangiame restorane. Aš Jums garantuoju, kad kartą paragavę šio patiekalo, norėsite gaminti jį daug dažniau. Nuo tos dienos kai atradau šį receptą, tai jis man tapo nepamainomas. Labai jį mėgstu. Rekomenduoju pasigaminti ir Jums jau šiandien!
Receptui reikės:
- anties krūtinėlės kepsniukai: 2
- morkos: 4
- apelsinai: 1-2
- pasiflorai: 1
- alyvuogių aliejus
- sviestas
- pipirai
- druska
Paruošimas
- Iš pradžių nuskusk ir suraikyk neplonais griežinėliais morkas, išspausk apelsino sultis, išskobk pasiflorą.
- Tada anties krūtinėlės kepk sausoje keptuvėje iš abiejų pusių po maždaug 3-4 min (pradžioje kepk oda į apačią), kad vidus liktų rausvas (jei matuosi su termometru, vidaus temperatūra turi būti 55-60°C laipsnių).
- Iškeptus anties kepsnelius atidėk šiltai.
- Tada morkas kepk kitoje keptuvėje (jeigu naudosi tą pačią – išplauk) ant aliejaus ir sviesto, išdėliok griežinėlius per visą keptuvę, kad gražiai apskrustų iš abiejų pusių, o vidus būtų dar traškus, po to supilk apelsino ir pasiflorų sultis ir patroškink trumpai ant didelės kaitros, kol sutirštės padažas.
- Lėkštėse ant morkų su padažu dėk supjaustytą antį.
- Patiek ir skanauk!