Aguonų pyragas su kondensuotu pienu, be miltų, pagal Beatą

Aguonų pyragas su kondensuotu pienu, be miltų, pagal Beatą

Paruošimas: 60 min Porcijos: 6 Aguonų pyragas rytui, prie kavos puodelio? Tikrai taip! Vos 5 ingredientų aguoninė laimė – labai paprastas, neįnoringas, lengvai pagaminamas ir be galo gardus skanus. Toks, kurį įsimylės lengvai, vos paragavęs, kiekvienas! Šį pyragą galite paskaninti džiovintais vaisiais, riešutais bei tarkuotomis citrusų žievelėmis, šitaip suteikdami jam dar daugiau įvairiausių poskonių, aplieti … Skaityti toliau

Mielinis Kalėdinis aguonų vyniotinis

Mielinis Aguonų vyniotinis

Iš ties jaučiasi, kad artėja Kalėdos, ne tik dėl to, kad internetas tiesiog šaukia apie tai vos užgesus pirmosiom Vėlynių žvakėm, bet todėl, kad pagaliau man atėjo noras pradėti puošti namus ir planuoti Kūčių vakarienę bei Kalėdines šventes. Savaitgalį jau ir eglę puošime, tuo tarpu šiandien praeinant Starbucks pamačiau Kalėninės kavos mišinį. Na ir pasidaviau… … Skaityti toliau

Kalėdinis keksas “Dundee”

Kalėdinis keksas "Dundee"

Pernai Kalėdoms kepiau vokiečių pyragą “Stollen”, šiemet nusprendžiau išbandyti škotų kalėdinį keksą “Dundee”. Šis keksas skaniausias po 2-4 savaičių laikymo, taigi dabar pats laikas jį kepti, norint per šventes mėgautis skaniu keksu. Ingredientai: 180 g sviesto; 180 g + 2 v. š. cukraus; 180 g miltų; 4 kiaušiniai; 30 g migdolų miltų; 1 a. š. kepimo … Skaityti toliau